Input your search keywords and press Enter.

Završna projekcija filma nastalog u sklopu radionice MUZA

DLJI I CABOGA STIFTUNG

Završni audio-vizualni rad nastao u sklopu radionice MUZA koja se održava u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, bit će premijerno predstavljen javnosti sutra, 16. rujna u 20:30 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Uživo prijenos predstavljanja uz sudjelovanje sudionika radionice, a odmah zatim i projekcija pedesetminutnog filma, bit će omogućena na službenoj Facebook stranici Dubrovačkih ljetnih igara dubrovnik.festival.

Radionica namijenjena mladima s ciljem obogaćivanja i razvijanja njihova kreativnog izražavanja koju autorski osmišljava i vodi pijanistica Ivana Jelača zajedno sa suradnicama Matildom Perković i Zrinkom Japunčić, tematski vezana uz kulturni život dubrovačkih ljetnikovaca, započela je u rujnu prošle godine, kada je za polaznike bio organiziran obilazak ljetnikovaca Rijeke dubrovačke te zajednički radni boravak u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Tijekom predavanja voditeljice i multimedijskog izlaganja svih sudionika polaznici su upoznati s povijesnim kontekstom ljetnikovaca, a na temelju pripremljenih arhivskih materijala, prikupljenih priča i legendi te osvrta i radova polaznika, krenulo se u odabir lokacija snimanja i razradu koncepta izvedbe. Audio-vizualnim medijem, kroz prikaz suvremenog dubrovačkog salona, preispituju se vlastite predodžbe o prošlosti i kulturnom nasljeđu.

– Svi mladi polaznici i polaznice aktivno su sudjelovali u osmišljavanju i razradi završnog produkta radionice u kojem se prožimaju različiti umjetnički izričaji; glazbeno-scenski, dramski, plesni i filmski. U tome i jest specifičnost ove radionice jer unatoč ograničenim uvjetima rada tijekom pandemije, kreativni proces se odvijao, a ideje sazrijevale. Stoga možemo zaista biti zadovoljni jer smo u konačnici ostvarili i više od prethodno zamišljenog, za što je zaslužan čitav naš mali kreativni tim – istaknula je Ivana Jelača uz napomenu kako će se u narednih mjesec dana održati novi ciklus radionice MUZA namijenjen zainteresiranim mladim kreativcima.

S obzirom na ograničeni broj mjesta slijedom epidemioloških mjera, predstavljanje će se prenositi uživo iz ljetnikovca Bunić-Kaboga putem Facebook stranice Dubrovačkih ljetnih igara dubrovnik.festival s početkom u 20:30 sati, gdje će odmah zatim biti prikazan i film u trajanju od 50 minuta, a dostupan za gledanje bit će nakon toga i na YouTube kanalu Igara.

Dubrovačke ljetne igre

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)