Input your search keywords and press Enter.

Večeras u Dvoru ekscentrični američki pijanist Evan Shinners

Treći koncert festivala Orlando Piano Week održava se večeras u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat, a nastupit će mladi američki glazbenik, strastveni zaljubljenik u opus velikog Johanna Sebastiana Bacha, Evan Shinners.

Nakon sinoćnjeg nastupa tajvansko-američkog pijanista Stevena Lina koji je oduševio publiku u Kneževom dvoru, slijedi nastup Evana Shinnersa, koji je osim velike privrženosti Bachovoj glazbi također poznat po originalnoj i ekscentričnoj glazbi koju stvara.

Godine 2012. imao je čast nastupiti na tratini Bijele kuće na ceremoniji paljenja svjećica na božićnom drvcu, gdje je nastupio ispred 19 000 ljudi, uključujući i obitelj Obama.
Niz projekata ostvario je pod svojim alter ego imenom WTF Bach, a u studenom 2018. otvorio je „Bachovu trgovinu“ na križanju 56. ulice i Broadwaya, gdje je u prostoru površine od petstotinjak kvadratnih metara pet sati dnevno izvodio Bacha trideset i sedam dana zaredom. Organizirao je trideset i sedam večernjih koncerata svake večeri na kojima je prisustvovalo preko šezdeset gostujućih umjetnika. Njegov poduhvat dospio je na naslovnicu New York Timesa.

Naravno, Shinners za koncert sprema djela Bacha, ali i Couperina. „Oduševljen sam što sudjelujem na festivalu čija mi ‘varljiva’ tema (zrcala) predstavlja popriličan izazov, a također sam ushićen razinom majstorske vještine svakog pojedinog sudionika – u okružju tako talentiranih mladih umjetnika na neki ću način biti prisiljen ‘suočiti se sa sobom’ kao pijanist i glazbenik.“ – izjavio je pijanist.

Ulaznice su dostupne u uredu DSO-a do 14.30 sati, u gift shopu Dubravka, agenciji Perla Adriatica na Pločama, u Luži te jedan sat prije početka koncerta pred Dvorom. Također, ulaznice se mogu kupiti online putem servisa ulaznice.hr.
Građani, kao i uvijek, mogu kupiti ulaznice uz brojne pogodnosti, a kontakt za rezervacije je 417 110.

Festival su podržali Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Ministarstvo kulture RH, Jadranski luksuzni hoteli, Valamar Riviera, Austrijski kulturni forum.

Renata Roman Dobroslavić
Dubrovački simfonijski orkestar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *