Input your search keywords and press Enter.

UKRCAJ NA ZIMSKA MSC KRSTARENJA OMOGUĆEN I PUTNICIMA IZ HRVATSKE

MSC Cruises je danas objavio da će ukrcaj na brodove MSC Grandiosa i MSC Magnifica u sezoni zima 2020/2021 biti moguć i za dodatne tri zemlje: Hrvatsku, Bugarsku i Rumunjsku. Podsjećamo, u ovoj početnoj fazi ponovnog početka plovidbe ukrcaj je bio moguć samo za putnike iz 26 zemalja Schengena.

Nakon privremene obustave plovidbe zbog restriktivnih mjera kretanja unutar Italije tijekom blagdanskog razdoblja MSC Grandiosa, perjanica flote kompanije MSC Cruises, će 24.01. nastaviti sa svojim 7-noćnim krstarenjima isplovljavajući iz Genove svake nedjelje i posjećujući talijanske luke: Civitavecchiju, Napulj, Palermo te Vallettu na Malti, a ukrcaj će biti moguć u svakoj od spomenutih talijanskih luka. MSC Grandiosa će navedenim itinererom ploviti do 21.03., a nakon toga će ostati u zapadnom Mediteranu s novim itinererom u sklopu svog ljetnog programa.

MSC Magnifica će nastaviti s plovidbom 14.02. isplovljavajući iz Genove na 11-noćna krstarenja koja su osmišljena kako bi gosti imali priliku na jednom putovanju otkriti atrakcije istočnog i zapadnog dijela Mediterana uz obilazak Italije, Grčke i Malte.

***

Zdravstveni i sigurnosni protokol MSC Cruisesa

MSC Cruises je u 8. mjesecu 2020. godine postao prva veća kompanija za kružna putovanja koja je započela s redovnom plovidbom nakon globalnog zatvaranja čitave industrije u 3. mjesecu zbog pandemije.

MSC Grandiosa, perjanica flote, isplovila je u nedjelju 16.08. iz Genove na svoje prvo 7-noćno krstarenje zapadnim Mediteranom.

To je bilo moguće tek nakon što su nadležna tijela u Italiji, Malti i Grčkoj odobrila vodeći zdravstveni i sigurnosni protokol koji je osmišljen za zaštitu dobrobiti gostiju, posade i zajednica koje se posjećuju.

Vodeći protokol u industriji, osmišljen za prilagodbu promjenjivoj zdravstvenoj situaciji na obali, nedavno je pojačan u skladu s trenutnim razvojem pandemije u Europi s nizom rigoroznih mjera.

Dodatne mjere uključuju sljedeće:

 • Dodatno testiranje na Covid-19 (antigen test) za sve goste sredinom krstarenja (povrh postojećeg univerzalnog testiranja za sve goste prije ukrcaja)
 • Testiranje za sve članove posade za vrijeme boravka na brodu povećano je s dva puta mjesečno na jedanput tjedno (uz testiranje prije ukrcaja i ostale mjere kontinuiranog praćenja zdravstvenog stanja)
 • Pojačane mjere dezinfekcije, naročito javnih prostorija i površina koje se često dodiruju
 • Stroža definicija bliskog kontakta, smanjeno je vrijeme trajanja kontakta s 15 na 10 minuta

Protokol MSC Cruisesa temelji se na devet ključnih elemenata, a brojne od njih sada primjenjuju i druge kompanije za kružna putovanja, CLIA i međunarodne zračne luke.

 • Testiranje svih gostiju barem dva puta na krstarenju
 • Testiranje članova posade tri puta prije ukrcaja i jedanput tjedno na brodu
 • Zaštićeni izleti, „društveni mjehurić“
 • Ventilacija uz HVAC svježi zrak
 • Interventni plan koji ne opterećuje lokalne zdravstvene ustanove
 • Kabine za izolaciju na brodu i praćenje bliskih kontakata
 • Nošenje maski
 • Socijalno distanciranje uz pomoć smanjenog kapaciteta broda
 • Praćenje i nadzor pandemije

Darija Semiz
Marketing Dpt
MSC Krstarenja doo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *