Input your search keywords and press Enter.

UBERI PRIČU! Berba slikovnica u Masliniku na Lokrumu

Po prvi put u ovom dijelu Hrvatske održava se Festival dječje knjige: Uberi priču!, u subotu, 18. svibnja 2019. od 12 do 14 sati na otoku Lokrumu (Maslinik). Pozivaju se djeca od 5-9 godina da pomognu ”pobrati” slikovnice sa stabala. Broj sudionika je ograničen zbog određenog broja slikovnica, zato je potrebno prijaviti djecu na linku dolje u tekstu. Također, svima je omogućen besplatan prijevoz na Lokrum.

U Masliniku svako dijete će ubrati svoju slikovnicu i odnijeti je kući. Osim dijeljenja slikovnica među stablima okićenim knjigama odvijati će se i niz događanja u kojima se smjenjuju kratki nastupi pisaca, autora pojedinih slikovnica i zabavljača.

Književno-scensko zbivanje ”Uberi priču” je autorski projekt književnice Sanje Lovrenčić, manifestacija namijenjena predškolcima i djeci prvih i drugih razreda osnovnih škola, koja se kontinuirano odvija od 2005. To je jedna od rijetkih izvaninstitucionalnih, umjetničkih akcija za poticanje čitanja među djecom u Hrvatskoj i kao takva se pokazala vrlo omiljenom. Od 2010. tehnički organizator akcije jest naklada Mala zvona. Akcija „Uberi priču!“ zaživjela je kao godišnje događanje u Zagrebu, Bjelovaru, Koprivnici i Krapinskim Toplicama, te u još nekoliko gradova kao jednokratna akcija. Ove godine u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, Odjelom za djecu i mlade po prvi put  ”Berba” se odvija u Dubrovniku.

Za prijavu idite na ovaj link:
https://forms.gle/Z7bUYX9h5J48Rbar6

 

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)