Input your search keywords and press Enter.

U ponedjeljak svečano otvaranje 68. Igara

68. Dubrovačke ljetne igre svečano će biti otvorene podizanjem zastave Libertas uz stihove Himne slobodi sutra, 10. srpnja u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha, a samom otvaranju prethodi generalna proba večeras, točno u ponoć, koju tradicionalno ne propuštaju brojni Dubrovčani i njihovi gosti.

Scenarij ovogodišnjeg otvaranja Igara napisali su v.d. intendanta Mladen Tarbuk i IvanaLovrić Jović, uplevši u ceremoniju ulomke iz Držićevih djela, ali i iz Stullijeve Kate  Kapuralice. Režiju potpisuju Ivan Miladinov i Igor Barberić. Pod ravnanjem maestra Tarbuka, glazbu izvode Dubrovački simfonijski orkestar, Zagrebačka filharmonija, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, Dubrovački komorni zbor te Mješoviti zbor Libertas. Na otvaranju nastupa i Folklorni ansambl Linđo, ali i Kazališna družina Kolarin, Plesni studio Lazareti, KUD Stjepan Radić te Udruga Žonglerata, uz sudjelovanje dubrovačke djece i građana. Festivalski dramski ansambl predvodi Boris Svrtan u ulozi kneza dubrovačkoga koji će govoriti stihove Himne slobodi te Zijad Gračić kao Negromant, Ozren Grabarić, Maro Martinović, Nikola Baće, Branimir Vidić, Nika Burđelez, Gloria Dubelj, Hrvoje Sebastian, Edi Jertec, Bojan Beribaka te Izmira Brautović.

Kraj svečanog otvaranja obilježit će vatromet koji će početi oko 22 sata, sinkroniziran s Carminom Buranom kao glazbenom podlogom.

Ceremoniju svečanog otvaranja prenosit će Radio Dubrovnik i Prvi program Hrvatskog radija, a u izravnom će prijenosu moći uživati i gledatelji ispred malih ekrana na Prvom programu Hrvatske televizije. Nakon ulaska njarnjasa u Grad i podizanja zastave Libertas, sve do 25. kolovoza, više od 15 ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika postat će mjesto susreta za približno 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta s domaćom i međunarodnom publikom od približno 60.000 posjetitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *