Input your search keywords and press Enter.

Tibor Karamehmedović objavljuje prvi samostalan album

Tibor Karamehmedović, autor, vokal i gitarist grupe Silente, objavit će solo album prvijenac “I na kopnu i na moruu ponedjeljak 1. travnja.

Nakon tri studijska albuma s matičnim bandom, Tiborov iskorak prema solo vodama najavljen jeranije singlovima Vrati nas domai Rekao bih ti”.  

Tibor – “Vrati nas doma

U srpnju 2016. izlazim iz Silentea za koji sam, s bratom Insanom, pisao i radio od 13. godine života. Imao sam osjećaj da, kao što jedan stari engleski izraz kaže: “Izlažemo se neprijatelju i nakopnu i na moru”. Tad, s 24 godine i nakon žestokih 200 koncerata u 3 godine, sam zaboravio što sam radio prije nego sam bio u bendu pa sam dva mjeseca proveo u zanimljivoj samoći. Nakon što u njoj nisam našao ništa, odlučio sam napraviti album koji ću sam pisati, aranžirati i snimiti sve od instrumenata što budem znao. Uzeo sam sobu u Splitu na 15 dana i vježbao s tri cure koje su pjevale sa mnom, Tana, Palmina i Karla i njima sam posvetio ovaj album “, poručio je Tibor o stvaranju novog albuma.

Tibor – Rekao bih ti

Album “I na kopnu i na morusadržava čak 17 pjesama, a virtualno su podjeljeni u stranu A I B. Kompletan materijal je snimljen u svibnju i lipnju prošle godine u Philip Morris studiju u Zagrebu. Napisao ga je, aranžirao, snimio, odsvirao, otpjevao, editirao i producirao Tibor, uz nekoliko asistencija Davora Marinca i Ivane Žabkar. Ton majstor je bio Neven Marinac, a miksom imasteringom se pozabavio Domagoj Perišić. Prvi singl je bila pjesmaVrati nas doma” s kojom je Tibor nastupio na Zagrebačkom festivalu, a nasljedila ju jeRekao bih ti”. Paralelno s izlaskom albuma zaživjet će treći singl, “Ostajem s vragom kojeg bolje znam”.

Prije solo izdanja Tibor dovršio i treći album Silentea “Malo magle, malo mjesečine”:Pokušatću svirati paralelno jer su to dvije različite stvari, Silente pišemo ja i Insan, a on je veliki pjesnik kojeg ja ne mogu obuzdati. Kad radim sam, dopuštam si drugačije dubine i drugačije visine. Nadam se da ćete uživati i naći nešto u albumu nešto što ni ja nisam, rekao je Tibor o radu na svom prvijencu.

Album “I na kopnu I na moru” bit će objavljen u ponedjeljak, 1. travnja.

 

 

Sanjin Đukić
LAA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)