Input your search keywords and press Enter.

SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA

„Investiranje u mentalno zdravlje“

 Ovogodišnji Svjetski dan mentalnog zdravlja Udruga Lukjernica olučila je obiljeiti simboličnom akcijom koja će se održati na Stradunu, subota 10.listopada s početkom u 10:00 sati. Ovom prigodom našim sugrađanima ćemo dijeliti rukotvorine sa prigodnim porukama, nastale na likovnim radionicama Udruge. Na taj način želimo skrenuti pozornost na važnost mentalnog zdravlja u zajednici.

Svjetska zdravstvena organizacija je 10. listopada proglasila Svjetskim danom mentalnog zdravlja. Svrha obilježavanja ovoga dana je podizanje svijesti o problemima vezanima za mentalno zdravlje te pružanje prilike osobama, organizacijama i institucijama koje se bave zaštitom mentalnog zdravlja da promoviraju svoj rad i u suradnji sa zajednicom rade na poboljšavanju uvjeta za pružanje odgovarajuće zaštite mentalog zdravlja.Svjetski dan mentalnog zdravlja svake godine stavlja naglasak na određeni problem s kojim se susreću različite populacijske skupine.

Temom „Investiranje u mentalno zdravlje“ želi se potaknuti otvorena rasprava o mentalnim poremećajima i investiranju u prevenciju, promociju i liječenje. Pred nama su velike poteškoće i novi izazovi koje je donijela pandemija virusa Covid 19 te je sada više nego ikad potebno povećati ulaganje u mentalno zdravlje da bi omogućili efikasnije i humanije usluge svima potrebitima.

Pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže i podrže našu inicijativu.

Katica Bendeviš

Udruga Lukjernica,
Jadranka Vlatko, predsjednica udruge

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)