Input your search keywords and press Enter.

Nakon prvobitnog prebacivanja datuma, Svečano otvorenje 25. Plazma Sportskih igara mladih održat će se u petak, 11. lipnja na Stradunu u Dubrovniku. Svečana ceremonija započet će u 11 sati uz izravan prijenos na SK i N1 televizijama.

U prigodnom programu nastupit će dubrovačka plesna skupina Step’n Jazz, svoj performans će izvesti mladi Matej Mateković, sudionik Supertalenta, a mini koncert će izvesti Indira.

Igre će otvoriti predstavnici Vlade RH i Grada Dubrovnika, te Plazma Sportskih igara mladih.

Dubrovnik će postat središte amaterskog sporta Hrvatske već u četvrtak s Telemach Danom sporta. Sportski program započet će u 9 sati na Stradunu paljenjem plamena Plazma Sportskih igara mladih.

Telemach Dan sporta su zabavno-sportska događanja na gradskim trgovima, u sportskim centrima i dvoranama, koja uključuja sportska natjecanja u atletici i graničaru za najmlađe dobne skupine. Djeca osnovnoškolske dobi ( 1.-4 razreda) natjecat će se u graničaru i atletici i borit za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu.  Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu.

Sva događanja će biti organizirana u skladu s mjerama HZJZ za manifestacije na otvorenom.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima.

Plazma Sportske igre mladih su neprofitna organizacija i kao takva putem svojih zaposlenika, ambasadora i partnera sudjeluju u društvenom životu Hrvatske od 1996. godine. U tom periodu Plazma Sportske igre mladih su postale najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi.  Pružamo priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu,  graničaru  i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Natjecanja su organizirana na profesionalnoj razini, bez obzira što je u pitanju amaterski šport, u skladu sa svim propozicijama i pravilima pojedinog sporta Plazma Sportskih igara mladih.

U 24. godine u u sustavu Plazma Sportskih igara mladih sudjelovalo je 2.000.000 djece i mladih. 2020. godine na Sportskim igrama mladih u Hrvatskoj je sudjelovalo više od 79.080 natjecatelja, a na 10. Sportskim igrama mladih u Bosni i Hercegovini oko 35.240. U sedmoj godini organizacije Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji sudjelovalo je  72.154 djece i mladih. Ukupno u sve tri države godišnje sudjeluje više od 186.000 djece i mladih.

Cilj Plazma Sportskih igara mladih je je da kroz druženje i šport promiču zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje. Sam koncept koji je koncipiran na igri, natjecanje/kompeticiju stavlja u drugi plan. Igre predstavljaju alternativu stilovima života i vrijednostima koji se nude i koji okružuju djecu i mlade (sjedilačkom načinu života, premalom interesu djece i mladih za bavljenjem tjelesnom aktivnošću te pretjerana upotreba modernih tehnologija.

Poseban doprinos Plazma Sportskim igrama mladih daju ambasadori aktivni i bivši športaši te športski djelatnici kao što su: Luka Modrić, Predrag Mijatović, Aleksander Čeferin, Nemanja Matić, Edin Džeko, Darijo Srna, Miralem Pjanić, Arkady Dvorkovich (Predsjednik Svjetske šahovske organizacije – FIDE), Sir David Richards (Predsjednik Engleske Premier lige), Jose Mourinho, David Beckham, Sven Göran Eriksson, Franz Beckenbauer, Juan Carlos Navarro, Slaven  Bilić , Johaness Hahn, Nikola i Luka Karabatić, Domagoj Duvnjak i Karl Heinz Rummenige.

Vizija Plazma Sportskih igara mladih je postati najbrojnija globalna manifestacija za djecu i mlade Naša misija je promovirati toleranciju, prijateljstvo, solidarnost i fer igru, kao i educirati o svim aspektima društvene i okolišne održivosti

 

Tihana Butorac

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.