Input your search keywords and press Enter.

Subotnja kava u Galeriji uz izložbu Ide Blažičko

Umjetnička galerija Dubrovnik u subotu, 1. prosinca u 10 sati organizira stručno vodstvo kroz aktualnu izložbu „Tragovi vremena“ umjetnice Ide Blažičko u sklopu programa „Subotnja kava u Galeriji“.
Kustosica izložbe, dr. sc. Rozana Vojvoda, svim zainteresiranim posjetiteljima, približit će značenje instalacija ambijentalnih skulptura koje je mlada umjetnica postavila u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik.

„Subotnja kava u Galeriji“ prepoznatljiv je i izvrsno prihvaćen program Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više želimo približiti našim sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove. Ovakav vid interakcije s posjetiteljima izvodi se jednom mjesečno kroz aktualne izložbe ili stalni postav.

Nježne vegetabilne strukture Ide Blažičko rađene od tekstila, predstavljene u atriju, na drugom katu, te na manjoj taraci Umjetničke galerije Dubrovnik sugeriraju krhkost i privremenost tvorevine, ali i njenu životnost i promjenjivost.

Ida Blažičko je jedna od najzanimljivijih imena na suvremenoj umjetničkoj sceni, impresivnog životopisa. Diplomirala je kiparstvo 2007. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Gračana, a zatim je doktorirala 2016. godine s disertacijom „Biomimetika u službi umjetnosti“. Docentica je na ALU u Zagrebu i gostujući profesor na Kineskoj akademiji umjetnosti u Hangzhou.

Nakon stručnog vodstva, svi posjetitelji, kako odrasli, tako i djeca, moći će se osvježiti kavom i sokovima uživajući u pogledu s najljepše tarace u Gradu.

Veselimo se Vašem dolasku!

Voditeljica odnosa s javnošću
Marijeta Radić
Umjetnička galerija Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)