Input your search keywords and press Enter.

Subota, 9. 6. – Hodočašće dječjih zborova Dubrovačke biskupije u Blato

O 15. obljetnici beatifikacije bl. Marije Propetog Isusa Petković u njezinom svetištu u Blatu u subotu, 9. lipnja održat će se zahvalno hodočašće dječjih župnih zborova Dubrovačke biskupije.

Do 9.45 sati očekuje se dolazak zborova koji će zatim obići svetište i muzej. U 10.30 počinje misa koju će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. U 11.30 bit će dječji nastupi, a svaki zbor će otpjevati jednu pjesmu posvećenu bl. Mariji Propetog Petković. Nakon ručka na Plokati slijede igre (13.30), obilazak Blata (oko 14 sati), polazak na Prižbu (oko 15 sati) gdje će se sudionici hodočašća zadržati do 16.45 sati kada će krenuti za Dominče (Korčula), te iz Dominča za Orebić.

Ovo hodočašće će biti nova prigoda i poticaj da djeca zahvale Bogu za pohod sv. Ivana Pavla II. Dubrovniku, ali i za dar bl. Marije Petković. Također će djeca upoznati mjesto, ali i samu Blaženicu, koja se rodila i odrasla u Dubrovačkoj biskupiji.

Dan njezine beatifikacije je bio 6. lipnja 2003. godine. Ove godine taj dan jest srijeda, pa će se hodočašće održati u subotu, 9. lipnja.. Naime, u nekim župama, a posebno u Blatu, obilježava se svaki 9. u mjesecu, jer je to dan preminuća bl. Marije Petković. Time će djeca iz dječjih župnih zborova uveličati proslavu 9. lipnja.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)