Input your search keywords and press Enter.

Ove se godine 31. kolovoza navršila 90 godina od smrti dubrovačkog biskupa mons. Josipa Marčelića. Družba Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje u suradnji s Katehetskim uredom Dubrovačke biskupije, koja se doživljava obveznima oživljavati sjećanje na biskupovo djelovanje, osmislila je kviz za djecu i mlade pod naslovom: »Samo sve veselo u Gospodinu!« Tim riječima biskup Marčelić je, kao dubrovački biskup, često hrabrio mladu Mariju Petković, mudro je vodeći korak po korak u utemeljenju redovničke družbe u Blatu, prateći rast novoutemeljene Družbe Kćeri Milosrđa i savjetujući je.

Kviz će se održati u subotu, 27. listopada 2018. u sjemeništu u Dubrovniku za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda te za učenike srednjih škola od 1. do 4. razreda.

U 9 sati sudionici će se u kapelici Sjemeništa okupiti na zajedničkoj molitvi, a tom prigodom pozdravit će ih i provincijalna predstojnica Družbe Kćeri Milosrđa s. Emila Barbarić.

Otvorenje kviza počinje u 9.30 sati nakon čega će se sudionici rasporediti po učionicama i biti upoznati s pravilima kviza. Prvi krug natjecanja počinje u 9.45 sati, drugi krug u 11.30, a treći krug i proglašenje pobjednika u 13.30 sati.

U pauzama će natjecatelji imati prigodu obići Dubrovnik pod vidom povezanosti biskupa Marčelića i Grada, a u drugoj pauzi nakon objeda će imati rekreativni program.

Susret završava misnim slavljem kojeg će u 14.30 sati u dubrovačkoj katedrali predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *