Input your search keywords and press Enter.

Stand up koji je privukao veliku pažnju

Po prvi put u Parku Orsula, a na ovogodišnjem Festivalu Orsula dolazi pravi stand up, stoga 22. srpnja će biti večer smijeha.

Na pozornice će udružiti snage Sandra Silađev, stand up komičarka koja je s ironičnim i duhovitim snimcima postala viralni hit te Damir Nikšić, renomirani multimedijski umjetnik prepoznat po aktualnoj političkoj satiri nasmijat će vas do suza sa svojim urnebesnim opaskama.

Iza lika Dinje stoji Sandra Silađev, glumica po obrazovanju, stand up komičarka po iskrenosti. Aktivistkinja po srcu.
Dinja je marginalac i autsajder. Voli čvarke iz vrećice. Dinja su čudni likovi, bizarne situacije i ostale trivijalnosti. Dinja je kazalište  kao concept, a ne kao zgrada.
Dinja je laž koja govori istinu. Dinja kaže:,,Sve je laž osim istine”.
Dinja je postala digitalni performans. Od sada ona postaje stand up komičarka.

Damir Nikšić je umjetnik iz Sarajeva. Status “popularnog” umjetnika donijeli su mi kratki video uraci iz serijala pod naslovom “To niđe na svijetu nema”, u kojima prikazuje scene iz svakodnevnice dok šeta gradom, bilo Sarajevom ili nekim drugim, primjećujući baš ono što svi vidimo i o čemu razmišljamo.
Svoju umjetnost čini dostupnom svima putem video kanala Youtube. Neki od radova pregledani su više od 20.000 puta u samo par dana.
“Sve je počelo kada sam otišao doktoru koji mi je rekao da moram puno hodati, sat vremena dnevno. I tako sam počeo hodati.  Bilo mi je dosadno dok sam hodao, ali sam imao neke ideje koje sam zapisivao. I onda sam počeo snimati”, govori, dijelom u šali, a dijelom ozbiljno, Damir Nikšić  je studirao na Likovnoj akademiji u Sarajevu, a magistrirao u Sjedinjenim Američkom Državama.

Ulaznice, za Stand up večer stoji 80 kuna. A ista cijena bit će na ulazu, na Orsuli, od 20 sati na dan koncerta.

Ulaznice možete pronaći na prodajnim mjestima, Turističkoj agenciji Compass South Adriatic Dubrovnik, na adresi Pera Čingrije 2, u Omladinskom hostelu u Bourbonu (Youth Hostel Dubrovnik- HFHS), na adresi Vinka Sagrestana 3, te na internetskim stranicama:
•    http://orsula-festival.com/karte
•    https://www.entrio.hr/events?s=orsula

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)