Input your search keywords and press Enter.

Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina 25. i 26. rujna u Lazaretima

Dubrovačka razvojna agencija DURA, u suradnji s Gradom Dubrovnikom, organizira Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina 25. i 26. rujna 2021. u prostoru Lazareta Dubrovnik. Sajam okuplja obrtnike i udruge koji se bave tradicijskim djelatnostima i predstavljaju polugu razvoja i jačanja održivosti grada Dubrovnika kao svjetski poznate destinacije.

Svečano otvorenje Sajma predviđeno je u subotu, 25. rujna, u 11 sati, na platou Lazareta. U slučaju loših vremenskih prilika otvorenje će biti upriličeno u 5. lađi. Ulaz na sajam i prigodne radionice je besplatan, a prijavu na radionice potrebno je poslati putem email adrese radionice@dura.hr do petka 24. rujna.

 

PROGRAM SAJMA TRADICIJSKIH OBRTA I RUKOTVORINA

Subota 25.9.

Radionice / Workshops
15:00 DEŠA Pro – Konavoski vez / Konavle embroidery
16:30 Atelier Peridot – Izrada nakita / Jewellery making

Zabavni program / Entertainment

11:00 FA Linđo: ples „Linđo“ / Traditional dance
17:00 Klapa Kaše – koncert / Traditional a capella singing – concert

Nedjelja 26.9.

Radionice / Workshops
10:00 Udruga DART, Artur Sebastian Design, Dubrovnik Tours & Art – Izrada maski i izložba „Hrvatske bajke“ / Mask making & „Croatian Fairytales“ exhibition by S.Hudspeth
11:30 Filluart – Izrada minijaturnih vilenjaka i patuljaka

Zabavni program / Entertainment
11:30 FA Linđo – „Bunjevac“ – Traditional dance

Ovaj događaj dio je pilot akcije projekta S.LI.DES. – Pametne strategije održivog turizma u živucim kulturnim destinacijama koji je financiran sredstvima iz programa EU Interreg Italija-Hrvatska. Cilj ovog projekta je poticanje prekogranične suradnje kulturnih destinacija s programskog područja i zajedničko planiranje pametnih strategija za podršku održivijeg i uravnoteženog teritorijalnog razvoja kroz promicanje materijalne i nematerijalne kulturne baštine, a s posebnim naglaskom na baštini koja oblikuje identitet destinacije – obrtničkim djelatnostima.

Doris Alavija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.