Input your search keywords and press Enter.

Radionice ”Kroz autizam – zaigrano” u Dubrovačkim knjižnicama

Udruge Bonsai Dubrovnik i Progovori autizam – širi ljubav u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama organiziraju radionice ‘Kroz autizam – zaigrano’, koje će se u subotu i nedjelju 23. i 24. studenoga od 9:00 do 16:30 održavati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad .

Roditelj ste djeteta s teškoćama iz autističnog spektra? Voljeli biste znati kako „dobiti“ dijete i ostvariti više kontakta u kojem oboje uživate? Umjesto nerviranja oko njegovih stereotipija priželjkujete zajedničku igru? Htjeli biste da ga vršnjaci zanimaju više od njegovih igračaka?

Već petu godinu zaredom Udruga Bonsai i udruga Progovori autizam – širi ljubav zajedno s timom volontera provode terapijski rad kroz igru. Prije dvije godine odlučili su svoje iskustvo podijeliti sa svijetom. Namjera je ovih radionica približiti roditeljima osnove rada kroz igru s djecom suočenom s izazovom autizma. Radi se o interaktivnim radionicama na kojima se uči kroz praktične vježbe i primjere. U prvom dijelu bit će riječi o simptomima autizma i na koji način ih „koristiti“ za ostvarivanje kontakta s djetetom. Polaznici radionice saznat će kako se približiti djetetu s poremećajem iz spektra autizma kako bi potaknuli njegovo otvaranje i zašto su energičnost, entuzijazam i uzbuđenje toliko važni u komunikaciji s njim.

Pojasnit će se važnost sobe za igru kao najboljeg mjesta za poticanje razvoja djece s poremećajem iz autističnog spektra. Kada djelovati prema djetetu, a kada samo pričekati i što raditi kada je dijete isključivo i odbija suradnju? Učit će se kako poticati fleksibilnost, dulju socijalnu interakciju i verbalni razvoj i zašto su volonteri velika vrijednost u njihovom i roditeljskom životu, kako se pronalaze i kako ih motivirati da ostanu. Također, bit će govora o intenzivnim ponašanjima i strategijama koje pomažu roditeljima i djeci da tantrumi postanu rjeđi i kraći.

Broj mjesta je ograničen!

Svoje prijave i pitanja možete poslati na e-adresu ivona.socialmediagmail@gmail.com ili se javiti na broj telefona 0958366749 (Ivona).

Voditeljica radionice je Nataša Bahun, prof.soc. i NLP majstorica, koja je završila 2 Son Rise treninga (Start-up i Maximum Impact), transakcijsku analizu TA101 i Familylab trening za roditelje Jesper Juula. Majka je dvaju dječaka od kojih jedan ima teškoće iz spektra autizma. Prije šest godina teškoće njezina sina Ivora bile su znatno veće (atec 130), danas ima razvijen spontani govor u rečenicama, samostalno poziva na igru i uči nas da ljubav znači još mnogo više, drugašić je u redovnoj školi po prilagođenom programu i motiviran je za nova učenja (atec 14). Nataša Bahun svoje znanje i iskustvo prenosi roditeljima koji su trenutno tamo gdje je ona bila prije šest godina kako bi njihov put bio lakši i ljepši.

Dubrovačke knjižnice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *