Input your search keywords and press Enter.

Radionica video „igre“ u Festivalskoj palači

Multimedijalni umjetnik Ivan MarušićKlif upoznat će djecu Dubrovnika s tehnikama projekcije videa na objekte u prostoru na radionici koja će se u ponedjeljak, 22. srpnja s početkom u 19 sati održati u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1). Preporučena dob za sudjelovanje na ovoj radionici je 11+ godina.

Video igra u svom nazivu upućuje na igru. Ivan MarušićKlifjedan je od najpoznatijih hrvatskih multimedijalnih umjetnika na području interaktivnih instalacija i videa koji i u svom umjetničkom radu redovito koristi igru. Ova radionica želi djeci prenijeti lakoću igranja tehnologijom, bez opterećivanja detaljima tehničke konstrukcije i programiranja. Polaznici će moći naučiti što je to video mapiranje, upoznati se s osnovnim alatima, isprobati upravljanje unaprijed složenim videomapping setom te ubaciti pokoju vlastitu fotografiju ili video klip. Opušteno preispitivanje mogućnosti i granica tehnologije najbolje je znanje koje umjetnici mogu prenijeti djeci.

Ivan Marušić-Klif je i autor glazbe za filmove, performanse, dramske i plesne predstave, a za svoju site-specific instalacijuLambda dobio je nagradu Vladimir Nazor. Autor je i video projekcija u predstavi Hamlet čija nas premijera očekuje 27. srpnja na Lovrjencu.

Popratni program razvoja publike Ključevi od grada donosi višeprograma za djecu na 70. Igrama. U kolovozu će se održati radionice Kako nastaje predstava, Boli me: anatomija srama, zatim propovjedaonica Jasne Held te lutkarska predstava BijesniOrlando i premijerne izvedbe glazbeno-scenskog djela Mali princ.

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja,  a  ne gostovanja, mjesto  susreta, ideja  i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine tradicionalno podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik,   Dubrovačko-neretvanska županija  te   brojni  sponzori   i   donatori: Mastercard, HEP, Tele2, OTP banka, Tekstilpromet, Coca-Cola, ALH, Ford, Kraš, Caboga Stiftung, Hrvatska turistička zajednica, TZ grada Dubrovnika  i drugi, kako bi zajedno ostvarili ovaj najprestižniji kulturni događaj u Hrvatskoj.

Karla Lab

Ured za odnose s javnošću i marketing

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.