Input your search keywords and press Enter.

Proslava svetkovine Velike Gospe u dubrovačkoj katedrali

Svetkovina Marijina Uznesenja na nebo svečano se slavi u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike. Pontifikalno misno slavlje u srijedu, 15. kolovoza predvodi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a nakon mise slijedi procesija sa slikom Gospe od Porata i blagoslov u staroj gradskoj luci.
Blagdanske mise u katedrali su još u 6, 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati.
Za svetkovinu titulara katedrale vjernici se pripremaju trodnevnicom 12., 13. i 14. kolovoza koju ove godine predvodi isusovac p. Sebastian Šujević. Misna slavlja s propovijedi počinju u 20 sati, a sat vremena prije mise klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom (nedjelja), te molitva krunice i litanija (ponedjeljak i utorak).

Nakon misa u ponedjeljak, 13. kolovoza i u utorak, 14. kolovoza u katedrali će se održati koncerti u sjećanje na nedavno preminulu dugogodišnju voditeljicu katedralnih zborova Margit Cetinić.

“Koncert u sjećanje na Margit Cetinić” u ponedjeljak, 13. kolovoza u dubrovačkoj katedrali počinje u 20.30 sati, a na koncertu će nastupiti Katedralni madrigalisti, Mješoviti zbor Libertas, Orkestar Umjetničke škole Luke Sorkočevića te solisti Diana Hilje, Dubravka Hilje, Paulina Đapo, Laura Hladilo, Stijepo Gleđ Markos, Janja Vuletić i Dubravka Šeparović Mušović.

U utorak, 14. kolovoza s početkom u 20 sati orguljski koncert “U sjećanje na regens chori Margit Cetinić (1947.-2018.)” održat će Darko Kristović.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)