Input your search keywords and press Enter.

Prezentacija multimedijalne izlozbe ‘Udahni’ u Lazaretima

Iz Dubrovačke baštine vas pozivaju na prezentaciju multimedijalnog rada „Udahni“ Kristine Kojan Goluže u subotu, 2. listopada 2021. godine u petoj lađi Lazareta, s početkom u 19 sati.

Multimedijalnim radom naziva ”Udahni” umjetnica Kristina Kojan Goluža prikazuje svoja sjećanja iz svog konavoskog doma koji je spaljen u Domovinskom ratu, a koji nakon završetka rata zbog podjele imovine više nije u obiteljskom vlasništvu.

Autorica pomoću fotografija i dijapozitiva djelomično rekonstruira ambijent stare kuće, ovaj put na drugome mjestu – u Lazaretima. Fotografije toplih uspomena iz obiteljskih albuma suprotstavlja fotografijama kuće danas, fotografijama koje prikazuju propadanje, traumu i napuštenost. Tako postavljen umjetnički koncept nastoji problematizirati odnos pozitivne emotivne relacije spram prividno odbojnog, traumatiziranog fizičkog prostora.

Multimedijalni rad ”Udahni” sastavni je dio prigodnog programa kojim Grad Dubrovnik obilježava 30. obljetnicu herojske obrane Grada.

Program će se odvijati u vremenu od 1. listopada do 6. prosinca, a sadržavat će niz prigodnih događanja, koji će se tematski referirati na nesebičnu i hrabru žrtvu hrvatskih branitelja i civila.

Rad se može razgledati radnim danom od 9 do 16 sati, te subotom od 9 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

 

Prilikom boravka u izložbenim prostorima obavezno je nošenje maske, uz poštivanje ostalih epidemioloških mjera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *