Input your search keywords and press Enter.

Udruga Bonsai ove srijede, 11. prosinca u Razvojnoj agenciji Grada Dubrovnika s početkom u 10 sati poziva sve zainteresirane građane na predstavljanje socijalne inovacije rođene u Rijeci i pilotirane na dva kontinenta.

Heroes Nearby inovativni je projekt utemeljen na ljudskim vrijednostima koji uz pomoć tehnologije podiže razinu sigurnosti u obitelji i gradu u cjelini. Heroes Nearby je zamišljen kao dio smart city rješenja specijaliziranog za sigurnost grada, njegovih stanovnika te turista. Projekt je krenuo iz Rijeke gdje je podržan od strane brojnih organizacija, Sveučilišta te samog Grada Rijeke.

Za ljude u potrebi ili hitnim situacijama Heroes Nearby uz pomoć mobilne aplikacije daje priliku da brže dobijupotrebnu pomoć, povećaju svoju osobnu sigurnost tebudu zaštićeni i povezani sa članovima svoje obitelji iprijateljima, ali i zajednicom tzv. lokalnih Heroja. S drugestrane, omogućava se nesebičnim ljudima dobrog srca, profesionalcima i individualcima da budu istinski Heroji ipomažu sugrađanima i svojim najmilijima u raznim životnim situacijama.

U sustav ove humane sigurnosne mreže se potpuno besplatno mogu uključiti sve relevantne organizacije, službe, škole i fakulteti, udruge, klubovi i tvrtke.
Projekt i mogućnosti uključenja i suradnje za organizacije će predstaviti njegov voditelj i sukreator Siniša Necko.

 

Anja Marković

Udruga Bonsai / Volonterski centar Dubrovnik

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)