Input your search keywords and press Enter.

Izuzetna nam je čast priopćiti Vam kako su se, nakon tromjesečnog trajanja, u Domu Marina Držića uspješno privele kraju dvije edukativne radionice s našim učenicima osnovnih i srednjih škola škola iz Dubrovnika kao i iz susjednih općina.

Radi se o dramskoj i glazbenoj radionici Ljubav ga mori, a ljubav se njime ruga pod mentorstvom prof. glazbe i kazališne skladateljice Paole Dražić Zekić, akademskog glumca Hrvoja Sebastijana i prof. glazbe Sanje Dražić.

Dom Marina Držića posebnu pozornost posvećuje posebnu pažnju posvećuje pedagoškoj djelatnosti Prvenstveni cilj radionica Doma Marina Držića je da se u svrhu poticanja kreativnosti mladih ljudi te znatiželje i potrebe za stjecanjem novih znanja dočara život renesansnog Dubrovnika, a posebice da im pobudimo zanimanje za život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.

Polaznici dramske radionice, njih dvadeset šestero,  su proučavali odlomke iz Držićevih djela i načine na koji Držićevi likovi pate zbog ljubavi. Kakva ljubav muči Kamila, kakva pak starca Skupa?  Kako pati Miljenko, kako Satir, a kako Bokčilo?

Polaznici glazbene radionice, njih desetero, su nam pjevanjem i sviranjem različitih instrumenata dočarali glazbu iz Držićevog doba.

Koristimo ovu priliku da zahvalimo svim voditeljima radionica, pokroviteljima i medijima, Gradu Dubrovniku, osnivaču Doma Marina Držića te svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u izvođenju kreativnih radionica kako bi se oživio duh renesanse u Domu Marina Držića.

 

 

Nikša Matić, magistar politologije i dipl. bibliotekar

ravnatelj Doma Marina Držića

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *