Input your search keywords and press Enter.

U ljetnoj sezoni će se u Stonu, sa premijerom u subotu, 18. svibnja održavati dvije predstave: Neispričani Ston/Untold- interaktivni obilazak Stona i Cum Grano Salis- multimedijalna kazališna predstava koje su prilagođene za sve uzraste.

Ciljna skupina su domaći i strani turisti s obzirom da će biti izvođene i na hrvatskom i engleskom jeziku, ali vjerujemo da će izvedbe biti zanimljive i lokalnom stanovništvu jer će imati priliku naučiti nešto više o svojoj povijesti ili ju doživjeti na drugačiji način. Zabavne su i edukativne istovremeno, zbog čega će vjerujemo privlačiti raznoliku publiku.

Projekti će uvelike osvježiti kulturno-turističku ponudu Stona, poglavito s obzirom na to da su oba usmjerena na predstavljanje bogate baštine Stona na potpuno drukčiji način od onih koje posjetitelji danas susreću.

 

Više o predstavama:

 

  • Neispričani Ston je naziv interaktivnog kazališnog obilaska grada Stona, tijekom kojeg će se svi posjetitelji moći upoznati s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom Stona na jedinstven način.

Nespričani Ston je temeljen na povijesnim činjenicama, s naglaskom na turbulentno i uzbudljivo razdoblje renesanse, obilazak otkriva i neobične, manje znane zgode i legende Stona te dobro čuvane tajne njegovih žitelja kroz vjekove.

Tijekom ture posjetitelji će se susresti sa brojnim povijesnim ličnostima i likovima, poput Marina Držića, Antuna Bratosaljića Sasina, Ilije Crijevića, Ivana Rabljanina, dubrovačkim i stonsim knezovima, članovima Senata Dubrovačke republike..

 

Mjesto okupljanja je ispred stonske Solane, a obilazak Stona traje 120 minuta.

 

Termini predstave:

18. svibnja u  10 sati

21. lipnja u 10 sati

20. srpnja u 17 sati

24. kolovoza u 10 sati

 

Za dodatne informacije posjetite: www.neispricani-ston.com

 

  • Cum Grano Salis je multimedijalna kazališna predstava koja će spojiti suvremene audio-vizualne tehnologije, interaktivne instalacije, projekcija, svjetlosne i pirotehničke efekte, s glumačkim nastupima u ambijentu tvrđave Kaštio! Site-specific predstava koja će promijeniti posjetiteljev doživljaj tvrđave Kaštio koristeći zvuk, svjetlo i izvedbu u živo za transformaciju postojećeg prostora te na suvremen, multimedijalni način reinterpretira povijest, tradiciju, kulturnu baštinu, običaje i umjetničko stvaralaštvo stonskog područja.

 

Ova predstava kombinira različite medije: audio- vizualne tehnologije, interaktivne instalacije, projekcije velikih dimenzija, 3D mapiranje, svjetlosni show, pirotehničke efekte te originalna scenska uprizorenja i umjetničke nastupe u živo. Sve ove komponente zajedno stvoriti će  spektakularni senzorni doživljaj i prenjeti  publiku na snoliko mjesto u kojem je vrijeme stalo.

U predstavi sudjeluju izvorni umjetnici iz Stona i okolice, lokalni KUD-ovi, klape i glazbeni gosti iznenađenja. 

Premijera predstave je 18. svibnja 2019. u 21 sat u tvrđavi Kaštio.

Termini predstave:
18. svibnja u  21 sat

21. lipnja u 21:30

20. srpnja u 21 sat

24. kolovoza u  21 sat

Za dodatne informacije posjetite: www.ston-cumgranosalis.com

Cijena ulaznica za jednu predstavu je 200 kuna.

 

 

 

 

 

Fani Slade

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE STON

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)