Input your search keywords and press Enter.

Predavanje odbojkašice Doris Bogoje ”Preko sporta do diplome u Americi”

‘’Preko sporta do diplome u Americi’’ naslov je predavanja koje će u ponedjeljak, 27. siječnja 2020. s početkom u 18 sati održati dvadesetpetogodišnja dubrovačka profesionalna odbojkašica Doris Bogoje, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

 

‘’Ili ćeš igrati ili ćeš studirati’’, rečenica koja se često ponavlja mladim sportašima kad dođe vrijeme odluke koji fakultet upisati. Nažalost, kaže Doris, Hrvatska ne nudi najbolje prilike mladim sportašima za aktivno bavljenje sportom i redovno studiranje, a oni koji to i uspijevaju balansirati često nailaze na mnoge poteškoće, najčešće s vremenom i razumijevanjem profesora. Upravo zbog ovog razloga Doris se zainteresirala za studiranje u Americi te je tako i započela njena američka avantura u New Yorku.

 

U Dubrovniku  se bavila odbojkom jako dugo vremena, no kada je došao trenutak da bira između odbojke i ozbiljnog studiranja, nije mogla odabrati. Zato se studij u Americi činio kao savršeni balans i na kraju ispostavio kao odlično životno iskustvo koje bi danas preporučila svim mladim sportašima.

 

Na ovom predavanju, koje je u organizaciji Dubrovačkih knjižnica, Doris Bogoje  pokušat će što više prezentirati mladim ljudima kako doći do sportskih stipendija u Americi i na kraju sveučilišne diplome te kako život jednog sportaša studenta izgleda za vrijeme boravka u Americi.

 

Dubrovačke knjižnice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *