Input your search keywords and press Enter.

Predavanje o sakralnoj baštitni grada Korčula i osvrt na monografiju

„Sakralna baština grada Korčule i osvrt na monografiju ‘Opatska riznica, katedrala i crkve grada Korčule’ (2014.)“ naslov je predavanja koje će se održati u petak, 27. travnja u 19.30 u dvorani sv. Ivana Pavla II. (bivši samostan sv. Klare) u Dubrovniku.Uz power point prezentacije predavanje će održati doc. dr. sc. Damir Tulić i prof dr. sc. Nina Kudiš s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a organizator predavanja je Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije.

„Prilika je ovo da se dubrovačka javnost detaljnije upozna s nekim pojedinostima iz bogate baštine nekadašnje Korčulanske biskupije, ali i da od samih autora sazna nešto o vrijednoj i bogato ilustriranoj znanstvenoj monografiji u kojoj je ta baština po prvi put na jednome mjestu predstavljena“, ističu organizatori.

Znanstvena monografija „Opatska riznica, katedrala i crkve grada Korčule“ objavljena je 2014. godine u nakladi Župnog ureda Korčula, a autori su Damir Tulić i Nina Kudiš. Monografija je dobila godišnju nagradu „Radovan Ivančević“ za 2014. koju dodjeljuje Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *