Input your search keywords and press Enter.

‘’Od srpnja bez plastike’’ moto je dvaju predavanja kojima će se Dubrovačke knjižnice priključiti obilježavanju Međunarodnog dana bez plastičnih vrećica, u utorak i srijedu, 2. i 3. srpnja 2019., kada će ugostiti Marka Capeka, surfera, ronioca, skipera, alpinista, inače inženjera elektrotehnike, koji se već preko deset godina  bavi  zaštitom okoliša.

 

Capek je 10 godina radio na UNDP (United Nations Development Programme) projektima vezanima uz obnovljive izvore energije u Hrvatskoj, na Balkanu, u Tadžikistanu i Kirgistanu. Tijekom posljednjih desetak godina putovao je u zemlje Južne i Centralne Amerike, na sjever Afrike, u Centralnu i Jugoistočnu Aziju, a u utorak, 2. srpnja u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, u putopisnom predavanju popraćenom nizom zanimljivih fotografija, dubrovačkoj publici približit će Galapagos, Peru i Costa Ricu.

 

Marko Capek, čija je misija brinuti  o okolišu i živjeti  u skladu s prirodom, iz ovih se krajeva vratio nedavno, a posjetio ih je i prije deset godina. Što se u međuvremenu promijenilo? Kako mi kao putnici utječemo na okoliš? Koji je naš okolišni otisak i kako ga umanjiti?…samo su neka od pitanja na koja će Capek pokušati dati odgovor.

 

Dvosatnim predavanjem „Kako i zašto živjeti bez plastike i zero waste? koje će se održati u srijedu, 3. srpnja u Čitaonici Narodne knjižnice s početkom u 19 sati, Capek će govoriti o tome što svatko od nas može učiniti da smanji svoj plastični otisak, a publika će imati priliku vidjeti i kratku verziju fima „Plastični ocean“.

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *