Input your search keywords and press Enter.

Poziv na susret dalmatinskih dijabetičkih udruga

Udruga Slatki život Dubrovnik poziva Vas na  XXII. Koordinaciju i susret dijabetičara Dalmacije u našem Gradu. Ovom prigodom okupit će se članovi i prijatelji 8 dalmatinskih dijabetičkih udruga s preko 200 sudionika tradicionalnog okupljanja dijabetičara iz Dalmacije, a program počinje 07. listopada u 10.00 sati u Restoranu Mimoza.

Naše dijabetičke udruge su humanitarne organizacije u kojima okupljamo veliki broj osoba s dijabetesom i provodimo niz edukativnih aktivnosti i motivacijskih radionica kako bismo im pomogli u lakšem snalaženju s bolesti i ograničenjima koja im ona donosi. Svima nam je dužnost  prema vlastitim mogućnostima raditi na prevenciji dijabetesa i komplikacija, koje ta bolest nosi. Stoga međusobno surađujemo na dobrobit naših sugrađana.

Na žalost za prevenciju komplikacija i edukaciju bolesnika čini se sve manje ili gotovo ništa. Hrvatski model liječenja šećerne bolesti priznat je i preuzet u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, a mi smo ga sasvim zanemarili. Nacionalni model liječenja šećerne bolesti donesen je u Saboru 2012.g., a Registar za dijabetes proglašen je obavezom, ali se više ne provodi od 2014.g..

O ovim činjenicama poslat ćemo glasnu poruku sa Koordinacije u Dubrovniku: Rješenje je jedino prevencija, kako prevencija šećerne bolesti (dijabetesa), tako i prevencija nastanka komplikacija bolesti u oboljelih.

Vidimo se!

Željko Jaković, predsjednik udruge

 

PROGRAM SUSRETA DIJABETIČARA DALMACIJE I

XXII. KOORDINACIJE 07. listopada 2018. godine U DUBROVNIKU

 

9.30-10.00 okupljanje na Pilama. U dogovoru s Gradom Dubrovnikom osigurat ćemo besplatno zaustavljanje i iskrcavanje. Za kretanje više na: http://www.online-croatia.hr/hrvatska-dubrovnik-getting-around.htm.

 

10.00 dolazak u Restoran Mimoza (stotinjak metara pravo ulicom), Branitelja Dubrovnika br. 9, 20 000 Dubrovnik. Više na: http://www.restaurant-mimoza-dubrovnik.com/restoran-mimoza-dubrovnik

Kratki pozdravni govori i marenda.

 

10.45 u pratnji vodiča/ica odlazak u šetnju najljepšom ulicom na svijetu i razgledavanje spomenika uz stručno vođenje.

 

11.30-12.00 dolazak u Gradsku luku i ukrcavanje na brod za otok Lokrum  http://www.lokrum.hr/.

 

14.00 završetak razgledavanja i aktivnosti na Lokrumu i povratak u Restoran Mimoza na ručak.

 

Za vrijeme boravka članova dalmatinskih dijabetičkih udruga na Lokrumu, članovi Udruge Slatki život održati će Redovnu godišnju skupštinu.

 

14.00-15.00  ručak

 

15.00-17.00 slobodno vrijeme za šetnju Park Gradac http://dubrovnikdigest.com/okolica/park-gradac ili tvrđava Lovrijenac http://visitdubrovnik.hr/index.php/hr/40-culture-attractions/19-tvrdjava-lovrijenac-hr ili Gradske zidine

http://citywallsdubrovnik.hr/bastina/gradske-zidine/.

 

15.00-17.00  radni sastanak vodstva udruga XXII Koordinacija pod vodstvom koordinatora gosp. Branka Lulića.

 

17.15-17.30  okupljanje na Pilama, dolazak autobusa, ukrcaj i povratak svojim domovima.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)