Input your search keywords and press Enter.

Za svakog po nešto

Drugi dan Good Food Festivala, petak, 8. listopada, započinje vrhunskim doručkom s domaćim proizvodima OPG-ova iz dubrovačke okolice, u Kavani Lazareti, od 8 do 12 sati, po cijeni od 50 Kuna.

Na drugoj kulinarskoj radionici Udruge Deša, u petak, 8. listopada, u 10 sati, predstavit će se rogač kao zanimljiva namirnica. Rogač kao autohtona sorta mediteranskog kraja zajedno s mjendulima, mirodijama i agrumima bit će dominantan okus biskvitu i mousse kremi koju ćemo izrađivati. Zašto rogač upotrijebiti u prehrani, kako mu maskirati ili intenzivirati okus u hrani te kako ga zamijeniti i ukomponirati s kakaom saznajte na radionici. Radionicu će voditi magistra nutricionizma Mirna Sarić sa završenom kulinarskom školom „Gastronomicom“ u Francuskoj. Ulaz je slobodan uz obveznu prethodnu rezervaciju na tel: +38520420145 te e-mail: info@desa-dubrovnik.hr

U okviru Good Food Festivala,  u petak, 8. listopada, na šetnici u Uvali Lapad, Oli`s Food Factory na četiri kotača nudit će ljubiteljima dobrog zalogaja slasne street food specijalitete.

I u petak, 8. listopada, od 12 do 24 sata, u Dubrovačkoj pivovari gostuje vlasnik BarBaQ branda, Mojmir Žuvela, koji će u Food truck-u pripremati raznovrsne mesne specijalitete koristeći smoker – zatvoreni roštilj u kojemu se jako sporo peku veći komadi mesa.  Od 20 sati uz craft pivo i mesne specijalitete, dobre zabave zasigurno neće nedostajati uz živu glazbu popularnog dubrovačkog benda Valetudo.

Osim kulinarskih radionica, održat će se i radionica za sve ljubitelje vina, pod nazivom “Uvod u svijet vina” koju će voditi sommelier Ksenija Matić u Taverni Loggia, u petak, 8. listopada, u 16:30 sati.

Radionica “Uvod u svijet vina” namijenjena je svim ljubiteljima vina. Osmišljena je na način da se uz kušanje raznih stilova vina polaznici upoznaju s najvažnijim karakteristikama pojedinog stila i osnovama proizvodnje. Na radionici se kušaju hrvatska vina: pjenušac, mirna suha vina (bijela, rosé, crvena) i slatko vino te se upoznavaju autohtone i internacionalne sorte uz korisne savjete poput pravilnog kušanja vina, idealne temperature posluživanja. posluživanja, sljubljivanja s hranom i još mnogo zanimljivosti. Prijave su obavezne na mail ksenija@eventlab.hr , kotizacija za sudjelovanje je 100 kn, a kuša se 7 vina.

Drugi dan Good Food Festivala, petak, 8. listopada od 19 sati,  završava Ribarskom večerom u restoranu Orsan, uz živu glazbu Tria Laus. Na Ribarskoj večeri pripremat će se jela s lokalno uzgojenim namirnicama proizvođača iz dubrovačkih Gornjih sela odakle ovaj poznati restoran nabavlja povrće, voće, sir i maslinovo ulje. Cijena menua je 150 kn po osobi, a rezervacije su obvezne: +38520436822.

TZG

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.