Input your search keywords and press Enter.

Otvorene prijave za prestižne stipendije Nacionalnog programa L’Oreal – UNESCO „Za žene u znanosti“

L’Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture raspisali su četrnaestu godinu zaredom natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“. Pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5.000 (u kunskoj protuvrijednosti) i ove će se godine nagraditi četiri mlade znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja. Stipendije predstavljaju svojevrsnu nagradu za njihova postignuća i doprinose u kreiranju društva znanja, a ujedno služe i kako bi ih se dodatno motiviralo u njihovoj daljnjoj znanstvenoj karijeri. Krajnji rok za predaju natječajne dokumentacije je 29. studenog 2019., a o najboljima među izvrsnima će odlučivati Izborno povjerenstvo uglednih hrvatskih znanstvenika.

Prema pravilniku natječaja, kandidatkinje za nacionalnu stipendiju “Za žene u znanosti” svoj istraživački rad moraju obavljati u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske te biti u završnoj godini izrade doktorske disertacije. Također, kandidatkinje ne mogu biti starije od 35 godina na dan zatvaranja raspisanog natječaja te se ne mogu prijaviti dvije godine zaredom, a moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj i imati preporuku mentora.

O dobitnicama stipendija među prijavljenim kandidatkinjama odlučuje Izborno povjerenstvo sastavljeno od vodećih hrvatskih intelektualaca na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, posebnim savjetnikom predsjednika Vlade RH za društvena pitanja i predsjednikom Izbornog povjerenstva „Za žene u znanosti“. Cijenjeni članovi Izbornog povjerenstva ovog programa stipendiranja dugog više od jednog desetljećasu i akademici Vida Demarin, Krešimir Nemec i Vladimir Paar te prof. dr. sc. Ivan Vicković, dr. sc.Katica Biljaković, prof. dr. sc. Helena Jasna Mencer i prof. dr. sc. Đurđica Ugarković.

Hrvatske znanstvenice svojim istraživanjima i postignućima doprinose znanstvenim spoznajama u zemlji i svijetu, a kroz ovaj program stipendiranja osvještava se javnost o značaju njihova rada i veličini njihova doprinosa. Zbog toga je Nacionalni program stipendiranja “Za žene u znanosti” puno više od tek financijske stipendije, predstavlja svojevrsnu afirmaciju hrvatske znanosti i hrvatskih znanstvenica, mijenjajući tako predodžbu o ulozi i doprinosu žena u znanosti te u društvu u cijelosti.

Prijave za ovu prestižnu stipendiju traju od 4. do 29. studenog 2019.

Svi detalji natječaja dostupni su na službenim stranicama Ministarstva kulture.

 

 

Organizacijski tim programa „Za žene u znanosti“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.