Input your search keywords and press Enter.

Online panel o cijepljenju protiv bolesti COVID-19 za žene koje planiraju trudnoću i/ili prolaze MPO postupke, trudnice, babinjače i dojilje

U utorak, 9. studenog 2021., od 10 do 12 sati, udruga Roda održat će online panel na temu cijepljenja protiv bolesti COVID-19 žena koje planiraju trudnoću i/ili prolaze MPO postupke, trudnica, babinjača i dojilja.

Panel će se prenositi uživo na Facebook stranici udruge Roda, a snimka će biti dostupna ubrzo nakon što događanje završi i na YouTube kanalu Udruge.

 

“Žene imaju puno pitanja oko cijepljenja protiv bolesti COVID-19, osobito slučaju kad planiraju trudnoću, trudne su ili doje. Iskustvo s terena pokazuje da od zdravstvenih djelatnika dobivaju vrlo različite informacije koje nisu nužno u skladu s trenutnim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije pa ni Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Cilj ovog panela je pružiti im informacije na razumljiv način, od domaćih stručnjaka, tako da mogu lakše donijeti odluku o cijepljenju ili necijepljenju, a stručnjake potaknuti da ženama pruže skrb u skladu s recentnim preporukama vezanima uz cijepljenje, kako bi se izbjeglo da žene koje se odluče cijepiti, budu odbijene na temelju pogrešnih informacija ” poručuju iz Rode.

 

Na panelu će sudjelovati istaknuti stručnjaci i stručnjakinje koji se bave zdravljem žena i epidemiologijom u Hrvatskoj. Nakon kratkih uvodnih izlaganja, sudionici će odgovoriti na pitanja žena koja je Roda prikupljala od 4. do 7. studenog 2021. kroz anketu u kojoj je preko 170 žena postavilo svoja pitanja o cijepljenju protiv bolesti COVID-19.

 

Sudionici panela (abecednim redom):

 

Luiza Bouharaoua, trudnica koja će opisati svoje iskustvo cijepljenja

Renata Ivanović, glavna urednica Reci.hr, portala koji se bavi temama iz područja seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava

Bernard Kaić, liječnik specijalist epidemiologije, Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Magdalena Kurbanović, profesorica primaljstva, Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci

Jelena Marušić, liječnica specijalistica ginekologije i porodništva, supspecijalistica humane reprodukcije, KBC Split

Ratko Matijević, liječnik specijalist ginekologije i porodništva, Procelnik zavoda za ginekologiju Klinike za ženske bolesti i porode KB Merkur

Jurjana Novoselac, liječnica specijalistica transfuzijske medicine i IBCLC savjetnica za dojenje,

Banka humanog mlijeka, KBC Zagreb,

Dinka Pavičić Baldani, liječnica specijalistica ginekologije i porodništva, supspecijalistica humane reprodukcije, KBC Zagreb i MEF Zagreb

****

Zbog dinamičnosti situacije u zdravstvenim ustanovama, moguće je da će neki panelisti biti spriječeni, odnosno da će ih zamijeniti kolege ili kolegice.

Udruga RODA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)