Input your search keywords and press Enter.

Okrugli stol „Psihijatrija u zajednici – deinstitucionalizacija i mobilni timovi“

Udruga Lukjernica organizator je okruglog stola pod nazivom „Psihijatrija u zajednici- deinstitucionalizacija i mobilni timovi“ koji će se održati 12. prosinca 2019. s početkom u 17:00, Dvorana Pape Ivana Pavla II. 

„Mentalno zdravlje u zajednici predstavlja dobro organiziran sustav različitih službi i usluga koje uključuju izvanbolničke i bolničke službe i usluge. Bolničko liječenje je kratkotrajno i moguće ga je izbjeći kada u zajednici postoji široko razvijena lepeza usluga i podrške. Mentalno zdravlje u zajednici temelji se na principima oporavka i ljudskih prava, multidisciplinarnom pružanju usluga, međusektorskoj suradnjiu kojoj na dobro kordiniran način surađuju zdravstvene, socijalne, obrazovne službe, sektor zapošljavanja, udruge civilnog društva i drugi dijelovi društva važni za ciljeve oporavka.“

Tijekom proteklih nekoliko desetljeća u razvijenim zemljama pružanje usluga zaštite mentalnog zdravlja provodi se u zajednici u povezanom sustavu izvanbolničkog i bolničkog liječenja s naglaskom na liječenje izvan bolnice u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, centrima za mentalno zdravlje te putem mobilnih timova koji liječenje provode u kući bolesnika i različitih programa u zajednici, a s odmakom od pružanja skrbi dugotrajnim bolničkim liječenjem u velikim institucijama.

Ovom prilikom okupili smo stručnjake po profesiji i stručnjake po iskustvu koji su sudjelovali u radu Tweening projekta u Republici Hrvatskoj, te kroz institucije i udruge provodili projekt psihijatrijskog mobilnog tima i organiziranog stanovanja uz podršku. Predavači su: prof.dr.sc. Slađana Štrkalj Ivezić, Igor Salopek,dr.med., Bernarda Hajdić,dr.med., Radmila Stojanović Babić,prof.soc.ped. i Udruga Ludruga.

Cilj ovog okruglog stola je povezati sve dionike skrbi o mentalnom zdravlju te otvoriti dijalog i razmjenu ideja da bi doprinjeli unaprijeđenju mentalnog zdravlja na području Dubrovačko- neretvanske županije, te stvorili preduvjte za moguće zajedničke projekte i suradnje u budućnosti.

Pozvani su svi koje zanima saznati više o ovoj temi.

Radujemo se Vašem dolasku!

 

Udruga Lukjernica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.