Input your search keywords and press Enter.

Od priče do predstave, dramsko-glazbena radionica za djecu

Pozivamo male sugrađane, starije od sedam godina, da se pridruže radionici Od priče do predstave, koja će se održati u sklopu Dubrovačkih ljetnih Igara, od 23.kolovoza!

Projekt Od priče do predstave autorski je koncept dramaturginje i glazbenice Ivane Đula, namijenjen djeci, a sastoji se od radioničkog i izvedbenog dijela. Unutar radionice, djeca prolaze kroz sve segmente rada na predstavi, počevši od čitanja teksta i dramatizacije, pronalaženja izvedbenog jezika, komponiranja glazbe i songova, odabira rekvizite i osmišljavanja kostima, scene i svjetla. Raznolikost ovakvog koncepta otvara djeci mogućnost da se pronađu i ostvare u nekom od do tada možda nepoznatih područja unutar stvaranja kazališne predstave. Naglasak se tako pomiče s isključivo glumačkog segmenta koji je nerijetko u prvom planu dramskih radionica za djecu. Želja nam je ovakvim pristupom uključiti djecu u sam proces stvaranja, ponuditi im osnovno znanje i alate te im otvoriti prostor da se sami izraze kroz medije koji će se pokazati najbliži njima, njihovima interesima i sklonostima. Poticati ih na stvaranje i ukazivati na vrijednost onoga što su sami stvorili. Djeca se ovakvim pristupom ohrabruju na slobodno iskazivanje svog mišljenja, potiče ih se na donošenje vlastitih odluka, a rezultat koji je vidljiv nakon radionice, potvrda je vrijednosti njihovih ideja i samostalnosti koja im se često osporava.

Važnost ovakvog tipa radionice je u kolektivnom autorstvu, budući da djeca kroz vođenu improvizaciju postaju ne samo izvođači, već i autori završnog proizvoda. Stavljajući naglasak na participativnu umjetnost, otvaramo djeci prostor imaginacije, ali i odgovornosti u stvaranju kroz različite umjetničke medije.

Planirano trajanje radionice je 10 dana (90 minuta dnevno), a za zadnji dan radionice planirana je i izvedba. Radionica je namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta.

radionica će se održavati od 23. kolovoza do 3. rujna 2021. u organizaciji Dubrovačkih ljetnih Igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.