Input your search keywords and press Enter.

Velika retrospektivna izložba Antun Masle (1919. – 1967.) uz 100. obljetnicu slikarova rođenja čiji je autor Igor Zidić, jedan od najpoznatijih hrvatskih povjesničara, teoretičara i kritičara umjetnosti, bila je postavljena u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik od sredine prosinca 2019. do početka ožujka 2020. godine. U povodu izložbe, u autorstvu Igora Zidića i u nakladništvu Umjetničke galerije Dubrovnik, izašla je i monografija koja se od sutra, 10. lipnja može kupiti u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

U ovoj je obimnoj, bogato ilustriranoj monografiji na gotovo 500 stranica Igor Zidić ponudio novo čitanje i europsku kontekstualizaciju opusa Antuna Masle jednog od možda najzanimljivijih, a nedovoljno valoriziranih hrvatskih umjetnika druge polovice dvadesetog stoljeća. U monografiji se mogu pronaći sve umjetnine koje su bile izložene na izložbi u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik i brojne druge, iz obiteljskog vlasništva, različitih privatnih zbirki, te iz mnogobrojnihmuzejskih i galerijskih institucija primjerice Galerije umjetnina u Splitu, Moderne galerije u Zagrebu, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Narodnog muzeja u Zadru, Gradskog muzeja u Rovinju… Suradnica autora monografije je Anabel Zanze, a ostali suradnici na monografiji su Ivana Majer i Rozana Vojvoda, dok su za fotografije zaslužni Miho Skvrce, Goran Vranić i drugi. Za oblikovanje monografije zaslužan je studio Bahrach & Krištofić, a tiskana je u Tiskari Zelina d.d.

Umjetnička galerija Dubrovnik ovu je monografiju objavila kao prvu u novopokrenutoj biblioteci „Kosta Strajnić” čiji je urednik Milan Bešlić.

 

Foto: Miho Skvrce

 

 

Voditeljica odnosa s javnošću | Public Relations Manager

Magdalena Prkut

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *