Input your search keywords and press Enter.

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PODUZETNIKE U TURIZMU

U VRIJEDNOSTI OD 600.000,00 TISUĆA EURA BESPOVRATNIH SREDSTAVA

Poziv poduzetnicima u turizmu – Vrijeme je da se prijavite!

Otvoren je natječaj za mikro, male i srednje poduzetnike (MSP) u okviru EU projekta pod nazivom “Tourban”, financiranim iz programa COSME. Glavni cilj ovog projekta je podrška mikro, malim i srednjim turističkim tvrtkama/obrtima u prilagodbi održivijim poslovnim modelima.

Pozivamo sve zainteresirane na webinar koji će se održati u četvrtak 02.rujna 2021. od 12:00-13:30h. Na webinaru ćemo vam pojasniti sve detalje navedenog natječaja. Kako se prijaviti na webinar pogledajte OVDJE.

Projekt Tourban prepoznaje da su mala poduzeća okosnica turističkog sektora, ali i da im često nedostaje bolji pristup znanju i ulaganjima da postanu katalizatori održivosti.

Kako bi se suočio s tim izazovom i promovirao inovacije i održivost u urbanim sredinama, projekt će osigurati Akceleracijski program s bespovratnim sredstvima za tvrtke/obrte u ukupnoj vrijednosti od 600.000 eura za sve zemlje partnere, od kojih će 80.000 eura preko DURA-e biti dodijeljeno malim i srednjim poduzetnicima s područja Grada Dubrovnika.

Uz bespovratna sredstva, kroz akceleracijski program poduzetnicima su ponuđeni treninzi, radionice i aktivnosti umrežavanja koji će podržati tvrtke/obrte u turističkom sektoru da se prilagode novim zahtjevima tržišta, poboljšavajući njihovu konkurentnost i održivost. Sve te aktivnosti su ključne za ovaj specifični povijesni trenutak krize Covid-19 koji trenutno živimo, tako i za održivost odredišta koja sudjeluju u projektu (Amsterdam, Barcelona, ​​Budimpešta, Kopenhagen, Dubrovnik, Kiel i Talin).

Kroz inovacije, usvajanje novih tehnologija ili oznaka i certifikata održivosti, kao i prelazak na poslovne modele kružnog gospodarstva, tvrtke će moći smanjiti svoju potrošnju i troškove. Uz to, moći će povećati svoje izvore prihoda boljom vidljivošću i pozicioniranjem, kako na lokalnom tako i na međunarodnom tržištu.

Provedba program započinje u siječnja 2022. godine kada će te imati priliku upoznati raznorazne stručnjake iz industrije. Osim toga, najbolji projektni prijedlozi će dobit potporu u iznosu do 10.000 EUR.

Tijekom programa imat ćete priliku sudjelovati u našem Design Thinking Lab-u u Barceloni, gdje će se formirati male tematske skupine mikro, malih i srednjih poduzeća te razni stručnjaci i raditi na specifičnim izazovima održivosti koji se odnose na njihovo svakodnevno poslovanje. Program također uključuje smotru investitora, organiziranu uz globalno finale Creative Business Cupa (BRIGHT event) u Kopenhagenu te finalnu konferenciju u Dubrovniku.

Kako se prijaviti

Kako bi se prijavili potrebno je proučiti Upute za prijavitelje (koje se nalaze u nastavku), popuniti online prijavni obrazac u kojem će te opisati vašu projektnu ideju i priložiti potrebne dokumente, te se registrirati na F6S platformu kako bi podnjeli prijavu najkasnije do 20. listopada 2021. godine. Sva dokumentacija je na engleskom jeziku na kojem treba biti i vaša prijava

Da bi se prijavili morate zadovoljiti slijedeće uvjete:

 • Morate biti mikro, mali ili srednji poduzetnika (European Commission Recommendation 2003/361/EC)
 • Tvrtka/obrt morau biti registrirani u gradu Dubrovniku.
 • Tvrtka/obrt mora biti registrirana i baviti se  od slijedećih djelatnosti:
 1. Hoteli i sličan smještaj (nkd I55.10)
 2. Odmarališta i slični objekti za kraći odmor (NKD I55.20)
 3. Kampovi I prostori za kampiranje (NKD I55.30)
 4. Putničke agencije, organizatori putovanja (turoperatori) i ostale rezervacijske

          usluge te djelatnosti povezane s njima (NKD N79)

Projektna ideja se mora odnositi na određene teme te izborno podteme.

Četiri glavne teme su:

 1. Pametno korištenje resursa: energija i voda
 2. Cirkularna ekonomija i gospodarenje otpadom
 3. Strategija održivog odredišta
 4. Certifikati i oznake održivosti 

Šest podtema su:

 1. 1. Pristupačnost i društvena uključenost
 2. Angažman i zadovoljstvo posjetitelja;
 3. Komunikacija, marketing i prodaja
 4. Ljudski resursi i unutarnji menadžment
 5. Tehnologija i digitalizacija

Svu natječajnu dokumentaciju, kao i više informacija o samom natječaju možete pogledati OVDJE

Dobro proučite dokumentaciju, vidite da li se pronalazite u ovoj priči i prijavite se.

Za sve tehničke detalje vezano za prijavu slobodno nam se obratite na mailove: mpuljas@dura.hr ili nmiric@dura.hr

ili putem telefona: 020 640 554 ili 020 640 271

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)