Input your search keywords and press Enter.

Obilježavanje Noći muzeja 2021. u Domu Marina Držića

Dom Marina Držića će i ove godine obilježiti Noć muzeja, 29. siječnja 2021., ovaj put virtualnom komunikacijom s publikom putem mrežnih stranica ustanove (www.muzej-marindrzic.eu), društvenih mreža (Facebook, Instagram) i Youtube kanala, uz poseban program na otvorenom, poštujući sve epidemiološke mjere. Radi se o besplatnom tematskom vođenju za posjetitelje Grada Dubrovnika u Noći muzeja 2021. u organizaciji Doma Marina Držića, a pod vodstvom licencirane vodičice Marine Missoni Barišić. Vođenje koje će posjetitelje upoznati sa svakodnevicom života renesansnog Dubrovnika, ali i detaljima živopisne biografije Marina Držića započeti će u 17.00 sati, a predviđeno trajanje je sat i trideset minuta.

Od 18.00 sati na mrežnim stranicama Doma Marina Držića moći će se pogledati prve tri epizode online likovne radionice Doma Marina Držića “Svijet Držićevih Indija”, kroz koju će vas naša muzejska pedagoginja Jasmina Runje naučiti kako tehnikom papir mašea izraditi i ukrasiti zdjelu, ukrasnu pločicu i ogrlicu.

Noć muzeja je prilika da naše posjetitelje od 16.00 sati podsjetimo na bogatstvo sadržaja koje se nudi na mrežnim stranicama Doma Marina Držića, poput elektroničkih izdanja svih djela Marina Držića koja se mogu  besplatno preuzeti u različitim formatima (web, pdf i ePub), a ne zaboravite i na audio vodič Doma Marina Držića na hrvatskom jeziku i na engleskom jeziku.

Od 16.00 sati za sve držićoljupce tu je i digitalno izdanje Leksikona Marina Držića – temeljito obrađen Držićev književni opus, njegova tiskana i rukopisna djela uz svaku natuknicu sadrži bibliografski opis, kratak sadržaj, žanrovski, versifikacijski, stilski i komparativni opis, kazališni aspekt Držićevih djela, prostore u kojima su izvođene njegove drame, kazališne družine, kostimografiju, renesansne traktate o scenografiji, 950 natuknica, sve na jednom virtualnom mjestu.

Za naše najmlađe i najdraže posjetitelje pripremili smo Držićevu online stvaraonicu –  edukativne  likovne materijale za djecu  – listiće za bojanje vezane uz život i djelo Marina Držića koji će biti dostupni na našim mrežnim stranicama od 17.00 sati.

Pripremili smo online kviz o poznavanju lika i djela Marina Držića Neka te upitam jednu stvar na hrvatskom i engleskom jeziku. Pozivamo vas da od 19.00 sati na mrežnim stranicama Doma Marina Držića provjerite svoje znanje o najvećem hrvatskom komediografu, a ukoliko odgovorite točno na određeni broj pitanja putem e-maila ćemo vam poslati diplomu.

Noć muzeja će biti još jedna prilika da od 20.00 sati predstavimo bogatu izdavačku djelatnost Doma Marina Držića, koji posljednih godina predano radi na približavanju Marina Držića široj publici i brendiranju njegova lika i djela među domaćom, ali i stranom populacijom.

Naposlijetku, u 21.00 sat predstaviti ćemo i Ljubav u doba Marina Držića. Radi se o crtežima odabranih Držićevih likova autorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, koji su poslužili kao primjeri za opisivanje različitih vrsta ljubavi što ih je Marin Držić obradio u svojim djelima, uz popratni tekst kustosice Doma Marina Držića Valerije Jurjević.

Nikša Matić, magistar politologije i dipl. bibliotekar
ravnatelj Doma Marina Držića

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *