Input your search keywords and press Enter.

Zračna luka Dubrovnik d.o.o. sa zadovoljstvom izještava javnost da je Faza II izvedenih radova na uzletno-sletnoj stazi okončana 9. prosinca 2018. u skladu s ranije objavljenim dinamičkim planom izvođenja radova, dakle, u potpunosti su ispoštovani rokovi.

Od ponedjeljka, 10. prosinca u 6 sati po lokalnom vremenu uzletno-sletna staza je puštena u promet u dužini od 2099m za slijetanje i polijetanje. Sukladno navedenom, svi najavljeni i planirani letovi prema zimskom redu letenja su u mogućnosti prometovati prema i iz Zračne luke Dubrovnik bez ograničenja.

Osim toga, izvještavamo javnost da je zračna luka Dubrovnik implementirala proceduru za preciznu prostornu navigaciju (RNAV) koja omogućuje precizno slijetanje zrakoplova iz oba smjera uzletno-sletne staze i danju i noću. Procedura se temelji na primjeni globalnog navigacijskog satelitskog sustava (GNSS – Global Navigation Satelite System) te zahtjeva adekvatnu tehnološku opremljenost zrakoplova za primjenu ove procedure.

Završetkom radova Faze I i Faze II okončano je kritično razdoblje rekonstrukcije uzletno-sletne staze, pa se za buduće razdoblje očekuje da će se najavljeni promet odvijati bez poteškoća.

Radovi Faze III se nastavljaju i očekuje se da će biti završeni polovicom ožujka 2019. kada će u potpunosti rekonstruirana uzletno-sletna staza biti u uporabi u punoj dužini.

Zračna luka Dubrovnik d.o.o.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)