Input your search keywords and press Enter.

NOĆ MUZEJA 2021. – MUZEJI I GALERIJE KONAVALA

MUZEJI I GALERIJE KONAVALA – program

 

18:00 STRIP DRAKULJ ŽABOKLIK online, vodič za djecu kroz Odjel za arheologiju i spomeničku baštinu u Pridvorju

Drakulj Žaboklik maleni je gušter koji živi u zidovima Odjela za arheologiju u Pridvorju i čuva tajne davnih vremena. Upoznajte se s Drakuljom i kustosicom muzeja kroz njihovu muzejsku avanturu, upoznajte i naše lokalitete te arheološku građu Konavala. Autorica teksta je kustosica Jelena Beželj, a autorica stripa Lucija Bužančić.

18:30 Edukativna tombola u Zavičajnom muzeju Konavala – live

U nedostatku druženja u posljednje vrijeme zaigrat ćemo tombolu, veliku društvenu igru koja se igrala u javnim i privatnim prostorima prijašnjih vremena. Kartice za igranje na zahtjev se dostavljaju putem e-maila, Facebook Messengera ili telefonski, a izvlačenje će se održati na čilipskom trgu ispred muzeja u 18:30 i prenosit će se uživo putem Facebook-stranice Muzeja i galerija Konavala. Pravila igre bit će objavljena u četvrtak, 28. siječnja 2021. godine, a terce, činkvine i tombule dobivaju vrijedne nagrade iz muzejskih suvenirnica Muzeja i galerija Konavala. Gošća izvlačenja tombole bit će voditeljica grupe Zavazda Konavle gđa Kate Bećir.

19:30 Predstavljanje online platforme Namještaj Kuće Bukovac

Osim što je rodni dom našeg velikog Vlaha Bukovca, Kuća Bukovac je i muzej u kojem se osim slika Vlaha Bukovca čuvaju brojni vrijedni predmeti i arhivska građa iz kojih se iščitava vrijeme i okolnosti u kojima je obitelj živjela. Zbirka namještaja i upotrebnih predmeta Kuće Bukovac broji oko tristo predmeta od kojih je devedeset uvršteno u online platformu, a uglavnom su dijelom stalnog postava Kuće. Predmeti su predstavljeni online platformom koja sadrži osnovne podatke. Autorice sadržaja Zbirke su kustosice Jelena Beželj i Helena Puhara.

20:00 Film Karneval na Grudi

Pogledat ćemo zajedno kompilaciju snimki karnevala iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina bez zvuka, uz nadodanu zvučnu pozadinu. Karneval se redovito do 90-ih godina prošlog stoljeća održavao na Grudi, a riječ je o važnom lokalnom događanju u kojem su sudjelovali svi, bilo kao publika bilo kao sudionici karnevala. Karneval je zabilježen u nekoliko privatnih snimki kao i na brojnim fotografijama. Videozapis smo dobili zahvaljujući obitelji Deranja s Grude.

20:30 Audioknjiga Vlaho Bukovac – Djetinjstvo, čita Lidija Crnčević

I šećer na kraju, ili još bolje, priča za laku noć. Lidija Crnčević autorica je tekstova slikovnica iz života Vlaha Bukovca koje ilustrira Nora Mojaš. Prvu slikovnicu Djetinjstvo donosimo Vam i u audioizdanju Muzeja i galerija Konavala koje potpisuje redatelj Nikola Duper.

Za najmlađe na webu Muzeja i galerija Konavala naći će se Igra za djecu koju su napravili polaznici Šarene školice Kuće Bukovac uz muzejsku pedagoginju Petru Kralj Fox, kao i radionica maski muzejske pedagoginje Maris Stanović. Sadržaji će ostati trajno dostupni.

Petra Brailo
migk

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)