Input your search keywords and press Enter.

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“ započeo je koncertom „Mozart Gala“ u subotu u atriju Kneževa dvora, a nastavio se koncertom „Guardi le stelle“ u Dubrovačkim vrtovim sunca. Treći koncert ovog festivala koji slavi velikog tenora, Cavtaćanina Tina Pattieru, održat će se u utorak, 3. srpnja u Kneževom dvoru, s početkom u 21.30 sati. Solisti festivala izvodit će njemački lied, odnosno djela Franza Schuberta, Richarda Wagnera i Franza Straussa.

Sopranistica Nikolina Pinko i grčki bariton Dimitris Tiliakos u društvu dubrovačkih glazbenika Tonija Kursara i pijanistice Stefani Grbić za ovaj recital priređuju djela najvećeg majstora njemačke solo pjesme – Franza Schuberta („Auf dem Strom“ i „Lieder“). Također, na programu je Wagnerov „Wesendoncklieder“. Wagner je ovo djelo posvetio Mathildi Wesendonck, supruzi svoga mecene za koju se govorilo da mu je bila ljubavnica. Mathilda Wesendonck obožavala je glazbu i poeziju, a osobito se divila Wagneru, pa su tako „Pjesme Mathilde Wesendonck“ dnevnik njihove ljubavne veze.
Također, publika će imati priliku čuti i Nocturno za hornu i klavir Franza Straussa u izvedbi Dubrovčana Tonija Kursara i Stefani Grbić.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Renata Roman
voditeljica PR-a i marketinga

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.