Input your search keywords and press Enter.

Nemreš pobjeć od nedjelje u Bursi!

U Kazalištu Marina Držića ovaj vikend na repertoaru igra komad “nemreš pobjeć od nedjelje” 12. & 13. travnja s početkom u 20 sati. Tekst Tene Štivičić praizveden je 1999. Njegovo krajnje oblikovanje nastalo je kroz praksu u radu na predstavi te ga to razlikuje od ostalih drama jer ne funkcionira samo na papiru, već automatski traži svoje oživotvorenje. Uz to traži izvedbu i otvorena je spram nje. S jedne strane ju sugerira, a s druge traži kreaciju autora.

U podjeli igraju Bojan Beribaka i Angela Bulum, par na sceni a ujedno supružnici u stvarnom životu. Međusobnom igrom i uprizorenjem ljubavnog para u modernom dobu, na Scenu Bursa donose dašak blizak generacijama koje su trenutno u dvadesetim i tridesetim godinama života. Tena Štivičić prezentira svoju generaciju kroz svakodnevnost. On i ona postaju studija muško ženskih odnosa i pokušaj bilježenja različitih generacija. Publika tu prividnu neodređenost imenovanja upisuje u sebe i svoje odnose.

Izvedba 12. travnja je skoro u potpunosti rasprodana, ali mjesta ima za subotnju izvedbu 13. travnja. Rezervacija ulaznica je moguća na tel. blagajne (020) 321 088, e-mail: blagajna@kmd.hr ili online kupovina na www.ulaznice.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *