Input your search keywords and press Enter.

Nedjelja, 16. 12. – Betlehemsko svjetlo mira stiže u Dubrovnik

Betlehemsko svjetlo mira dolazi u dubrovačku katedralu u nedjelju, 16. prosinca, i na večernjoj misi u 18 sati bit će predano dubrovačkom biskupu mons. Mati Uziniću. Svjetlo će iz Linza donijeti katolički skauti Zdruga Republike Hrvatske.

Tijekom sljedećeg tjedna svjetlo će skauti dijeliti po samostanskim i župnim crkvama na misama zornicama, ili na četvrtu nedjelju došašća. Vjernici će moći Betlehemsko svjetlo ponijeti svojim kućama po svijećama koje su skauti pripremili za tu prigodu, pa će tako za Božić u svojim domovima moći imati i svjetlo iz mjesta Isusovog rođenja.

Betlehemsko svjetlo mira je program koji je započeo u Austriji 1986. godine. Predstavnik austrijskih izviđača svake godine na prvu nedjelju došašća zapali svjetlo u špilji Kristova rođenja u Betlehemu nakon čega ga austrijski izviđači iz Betlehema donose u Austriju. Izviđači iz drugih zemalja nakon ceremonije u Austriji prenose Betlehemsko svjetlo mira u svoje zemlje. Svijetlo će u Hrvatsku ove godine donijeti i riječki skauti te će ga podijeliti svim zdrugovima katoličkih skauta diljem domovine.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)