Input your search keywords and press Enter.

Mise preko interneta

Od jučer biskupija ima video prijenose slavljenja nedjeljne mise u 10 sati iz dubrovačke katedrale, a svakodnevno u 20 sati video-stream molitve ispred oltara Gospe od Porata.

U danima kada se svakodnevni način života pomalo zamjenjuje novim rasporedom i dinamikom, a sve radi preveniranja bolesti COVID-19 sukladno svim preporukama odgovornih, Dubrovačka biskupija želi biti blizu svojim vjernicima kojima se ne preporuča dolazak u crkve, te će putem video-streama nedjeljom u 10 sati prenositi slavljenje svete mise iz dubrovačke katedrale, a svakodnevno u 20 sati molitvu ispred oltara Gospe od Porata.

Misna slavlja uživo moći će se pratiti na web stranicama Dubrovačke biskupije kao i na društvenim mrežama putem Facebook profila dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića. Prvi prijenos mise bio je na treću korizmenu nedjelju, 15. ožujka u 10 sati. Misno slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. 

„Želja nam je biti blizu jedni drugima i međusobno se ohrabrivati. Omogućujući vjernicima sudjelovanje na ovaj način na misi u poznatom i dragom sakralnom prostoru katedrale Gospe Velike želimo im pomoći da lakše dožive Božju blizinu i ljubav. U molitvenoj sabranosti, slušanju Riječi Božje, duhovnoj pričesti i uz riječi ohrabrenja pastira ove dubrovačke Crkve, želimo vjernicima pomoći prevladati napetosti i nesigurnosti, oslobađajući ih straha i osposobljujući ih za odgovorno i solidarno življenje“, poručuju iz biskupije.

Uživo prijenosi mogu se pratiti na web stranicama Dubrovačke biskupije:

http://www.dubrovacka-biskupija.hr/live

i na osobnom Facebook profilu biskupa Mate Uzinića:

https://www.facebook.com/mate.uzinic

Svi mediji mogu slobodno prenositi i koristiti video materijale sa poveznice:

https://vimeo.com/397648619

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)