Input your search keywords and press Enter.

Likovna radionica Doma Marina Držića “Stonske konture”

DOM MARINA DRŽIĆA
LIKOVNA RADIONICA STONSKE KONTURE

U okviru programa Ljeto u Gružu, u utorak, 03.08.2021. u parku Luja Šoletića u Gružu, Dom Marina Držića organizira likovnu radionicu za djecu „Stonske konture“. s početkom u 9:00 sati.
Mentorica radionice, muzejska pedagoginja Doma Marina Držića, Jasmina Runje, polaznike će upoznati s likom i djelom Marina Držića, njegovu povezanost sa Stonom gdje je od 1553. do 1556. obavljao službu pisara u stonskoj solani, a potom s njima razgovarati o Stonu i njegovim znamenitostima, poput stonskih zidina, tvrđave Kaštio, čuvene stonske solane, Fontane, Lapidarija. Na osnovi crno-bijelih fotografija predstavljenih spomenika polaznici će najprije olovkom skicirati svoje viđenje odabranog motiva, a potom uz pomoć ljepila aplicirati komade vunenih niti na iscrtane konture. Plohe koje nastanu popunjavat će vunenim nitima, ali i posipanjem krupnom stonskom soli na sloj ljepila i boje. Na taj će način dobiti zanimljive teksture i nijanse.
Cilj likovne radionice je upoznavanje polaznika sa osnovnim pojmovima likovnog jezika, stjecanje temeljnih znanja, sposobnosti i vještina, razvijanje kreativnosti različitim likovnim postupcima u području slikarstva, te usvajanje novih ili širenje već postojećih znanja o Marinu Držiću i gradu Stonu.

Nikša Matić
ravnatelj Doma Marina Držića

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *