Input your search keywords and press Enter.

Akademska slikarica Lena Kramarić u četvrtak, 9. svibnja otvara svoju samostalnu izložbu u velikoj galeriji u centru Beča.

U prostorima EGA: Frauen im Zentrum u Beču, Lena Kramarić se sa svojim radom prvi puta predstavila prije dvije godine. Kramarić je sa slikom ‘Heavy painting / Mimicry or adaptation (Survival strategies)’, 2017 godine izabrana izlagatiuz 10 finalistica nagrade za umjetnost pod nazivom “Slavljenje ženske raznolikosti”. S obzirom da je izložba kao i nagrada bila namijenjena isključivo umjetnicama iz Austrije velika je čast što su napravili iznimku i Kramarić uključili u izbor od 10 finalistica te joj dodijelili nagradu; samostalnu izložbu u galerijskim prostorima Ega:Frauen im Zentrum.

Ega: Frauen im Zentrum (http://ega.or.at/lena-kramari-selected-works-2016-2019-eroeffnung-10-mai-2019/) je veliki galerijski prostor sa izložbenim postavima na tri kata. Kramarić će izložiti selekciju od 18 umjetničkih radova nastalih od 2016 godine do danas.

Izložba ostaje otvorena mjesec dana nakon kojih se postav seli u Švicarsku gdje je svečano otvorenje planirano za 4. srpanj, u galeriji AcquestArte, international contemporary  art, u Asconi.

Za izložbu je izrađena promotivna publikacija; knjižica na 80tak stranica;

LENA KRAMARIĆ : : : Portfolio / Selected works 2006-2019

Knjižica je svojevrstan portfolio Leninog rada, presjek kroz godine s naglaskom na recentne radove i projekte. Dizajn potpisuje studio za grafički dizajn ‘Kuna Zlatica’ iz Zagreba (dizajnerica Zlatka Salopek) a tiskana je u 500 primjeraka u zagrebačkoj Tiskari Grafing, koji su ujedno i sponzori projekta.Projekt su poduprli i Grad Dubrovnik, Jadranski luksuzni hoteli te Hrvatska turistička zajednica.

 

 

 

 

Lena Kramarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)