Input your search keywords and press Enter.

Ladanjski ponedjeljci u ljetnikovcu Bunić-Kaboga: Renesansni vrt u novom izdanju

Renesansni vrt – projekt je udruge Sve ostalo je glazba, baziran na suvremenoj interpretaciji baštine. Izvodi se već tradicionalno u ljetnikovcu Bunić Kaboga, uz potporu Zaklade Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika te u koprodukciji s Dubrovačkom baštinom.

Novo, ovoljetno izdanje simbolično je naslovljeno Amaryllis. Donosi nekonvencionalno koncipiran program kroz intermedijalnu izvedbu; koristeći žive glazbene izvedbe repertoara koji obuhvaća široki dijapazon od renesansnih pa sve do suvremenih autora 21. stoljeća, kao i arhivske materijale kojima se kroz audio-vizualni medij ocrtavaju protagonisti dubrovačkih salona prošlosti. Polazeći od mitskog, svaka je izvedba ovog projekta umjetnička intervencija oživljavanja prostora u kojima se nekada odvijao bogati kulturni i društveni život, čime ljetnikovci i danas postaju zajedničko okupljalište lokalnog stanovništva i stranih gostiju.

U autentičnom ambijentu obnovljenog ljetnikovca Bunić-Kaboga, novo izdanje projekta Renesansni vrt izvodi se kroz četiri Ladanjska ponedjeljka; točnije 19. i 26. srpnja, te 02. i 09. kolovoza s početkom u 21:00 sat.

Koncept projekta potpisuje pijanistica Ivana Jelača, ujedno i umjetnička voditeljica udruge SOG, uz koju će u komornom ansamblu nastupiti sopranistica Marija Lešaja i flautistica Ines Ivanjek. Domaćin događaja je Marojica Bijelić, dugogodišnji suradnik udruge SOG. Autorice dokumentarno-vizualnih materijala su Ivana Jelača i Iva Dedo, fotografija Katarina Karakaš Spiroski, a u projektu su sudjelovali i polaznici radionice M.U.Z.A. pod mentorstvom Matilde Perković.

Ulaznice se mogu kupiti online putem linka na web stranici udruge www.sveostalojeglazba.hr dok su za građane Republike Hrvatske osigurane gratis ulaznice. U ulaznicu je uračunat i posebno organiziran prijevoz za publiku-polasci s Pila i autobusne stanice u Vukovarskoj ulici kod Tommy-a, ali isključivo uz najavu na mail angela@eventlab.hr ili pozivom na mob 098 873 122.
Na izvedbu je moguće doći osobnim automobilom, uz osiguran besplatan parking u neposrednoj blizini ljetnikovca.

Kapacitet gledališta je limitiran, izvedba je organizirana prema preporukama HZJZ-a uz poštivanje epidemioloških mjera te stoga nije potrebno predočenje Covid potvrda.

Anđela Matić
Event Lab d.o.o.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)