Input your search keywords and press Enter.

Koncert 30.07. – Ippio Payo & SFT

Koncert bandova Ippio Payo i SFT održat će se sutra, u petak 30. srpnja od 19:30 sati u Art radionici Lazareti! Ulazak je slobodan uz poštivanje epidemioloških preporuka Stožera civilne zaštite RH te Zavoda za javno zdravstvo.

Ippio Payo je one man bend Josipa Pavlova, gitariste koji će ovoga puta nastupiti kao duo u pratnji trubača Martina Lehmanna. Riječ je o glazbeniku iz Tisnog s otoka Murtera koji od devedestih na ovamo karijeru gradi u Münchenu, a sudjelovao je u projektima / bandovima Majmoon, Das Weiße Pferd, The Grexits, Zwinkelman i NAQ.

Prepoznatljivi instrumentalni potpis s elementima post-rocka, gitarskih gradacija i filmskih metoda uspješno se pretaču u minimalističke skladbe koje podjednako dobro funkcioniraju za band, film ili kazalište. Kompozicije također na trenutke kombiniraju kakofoniju zvuka žičanih instrumenata s poliritmijom. Autori ističu kako je riječ o “komentaru vremena i sugestija mjesta u kome su nastale i u kome se izvode”.

Prije izvedbe Ippio Payo nastupit će mladi dubrovački trio SFT. Melko Dragojević, Mislav Stanković i Dario Gverović čine zanimljiv glazbeni projekt koji autorskim pristupom proteklih godina doprinosi razvoju dubrovačke alternativne i elektronske scene. Svi članovi su ujedno angažirani i u kazališnom svijetu, a ostvarili su niz uloga u predstavama studentskog Teatra Lero, Kazališta Marina Držića te na Dubrovačkim ljetnim igrama. U svojoj glazbi spajaju elemente trip hopa, minimalizma te zadiru u podučje avangarde koja se također naslanja na vizualni izričaj.

Ovaj program ostvaren je u sklopu Platforme za Lazarete u suradnji s udrugom Audiovizualni centar Dubrovnik uz potporu godišnjih programa Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Audiovizualni centar Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)