Još dvije izvedbe „Vjerenica“ na 66. Igrama

Objavljeno prije 3 godine  -  - 3godine ago 28


Posljednji uradak Studentskog teatra Lero „Vjerenice“ Davora Mojaša, predstava koja prepoznatljivom lerovskom poetikom hrabro teatralizira jedan dio dubrovačke povijesti svakodnevnice, imat će još dvije izvedbe u sklopu dramskog programa 66. Igara, 21. i 22. kolovoza, s početkom u 21:30 sati u Lazaretima.

Nakon prošlogodišnjih izvedbi „Pomrčine“, kojoj su prethodile „Epitaphio“, „Psyche Pelingrada“, „Ljepirice“ te „Mjesečina za Lady Macbeth“, dramski doprinos studentskog teatra Lero programu Igara su „Vjerenice“. Ova nova Lerova scenska avantura ponire duboko u povijest Dubrovnika, njegove malo znane, tajene, zaboravljane i skrivane teme, priče i prizore tame. Silovane žene, izvanbračna djeca, nahodi, sudska svjedočenja, priznanja, licemjerne presude, zatočenja, ubojstva, sudbine marginalki i neznanaca, trag nahodišta, oporuke i lutke „teatra vlasti“ – ishodišni su povodi predstavi „Vjerenice“.

Studentski teatar Lero djeluje u Dubrovniku od 1968. godine. Nastupao je na gotovo svim hrvatskim kazališnim i drugim festivalima i u inozemstvu te zaslužio pohvale kritike i publike za svoje predstave, kao i nagrade i priznanja za svoju teatarsku posebnost, a na Dubrovačkim ljetnim igrama redovan je gost. Kazališni i redateljski opus Davora Mojaša gotovo isključivo vezan je uz Studentski teatar Lero u kojem je od 1975. redateljski ostvario pedesetak predstava, dvadesetak autorskih projekata i desetke scenskih programa.

Dubrovačke ljetne igre

28 preporuka
comments icon 0 komentara
0 komentara
338 pregleda
bookmark icon

Write a comment...

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *