Input your search keywords and press Enter.

Samostalna izložba slika dubrovačke umjetnice Mirande Rako Kuzmanić otvorit će se u renomiranoj dubrovačkoj galeriji Sebastian u utorak, 28. svibnja u 20 sati. Kustosica izložbe je povjesničarka umjetnosti Andrea Batinić Ivanković.

Iz predgovora katalogu kustosice Andree Batinić Ivanković: „Mirandine mrtve prirode i pejzaži su slike i priče, jeke nekog prošlog, ali i naznake budućeg vremena gdje su oblici sačuvali tvarnost i tektoničnost. Na svojim platnima, umjetnica hvatanjem određenog trenutka iskazuje sva svoja sjećanja, nadanja, strepnje i slutnje. To je slikarstvo stanja koje za sobom ostavlja trag vedrine. Kuzmanić reducira prikaze i s mjerom unosi prepoznatljive motive cvijeća, voća, dalmatinskih kućica ili pak sakralnih zdanja na slikarskim plohama bogate pikturalnosti i kretanja koje zahvaća cijelu površinu slike. Ciklusom slika Ljetni snovi umjetnica otvara čudesan splet primorskih pejzaža s arhitektonskom kompozicijom zbijenom u kubusne odnose stvarajući perspektivu koja na prvi pogled nosi bljesak dječje percepcije.“

Miranda Rako Kuzmanić rođena je u Splitu 13. rujna 1969. godine. Godine 1996. diplomirala je na Likovnoj akademiji u Splitu. Od 1996. godine zaposlena je u Dubrovniku kao profesorica likovne kulture u Osnovnoj školi Lapad. Članica je HDLU-a Dubrovnik. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i stvara u Dubrovniku i Stonu.

Galerija Sebastian

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *