Input your search keywords and press Enter.

Renomirana umjetnička galerija SebastianArt organizira u četvrtak 2. kolovoza u 21 sat otvaranje izložbe slika “Radost ljeta” autora akademskog slikara Josipa Pina Trostmanna

U godini u kojoj se obilježava 80 godina života i 55 godina umjetničkog rada, renomirana dubrovačka umjetnička galerija “SebastianArt” će ugostiti izložbu velikana dubrovačke likovne scene; izložbu “Radost ljeta” akademskog slikara Josipa Pina Trostmanna.
Tijekom godina, Trostmann je stvorio koherentan sustav intimističkih krajolika i dinamiziranih veduta. Bilo da je riječ o njegovim karakterističnim motivima, poput svima nama prepoznatljive „Pinove“ Minčete ili pak o mrtvim prirodama (najčešće vaze sa cvijećem), svaka njegova slika je nabijena jakom unutarnjom energijom, svaka mrlja isijava vlastitu svjetlost dok svaki potez zrači životodajnom pokrenutošću.
Trostmann je prije svega slikar – kolorist; i to izravni nastavljač dubrovačke kolorističke tradicije. Ciklus Radost ljeta inspiriran je umjetnikovim rodnim Dubrovnikom; Gradom nad kojim krijesi uzavrelo sunce, dok se oko kula i utvrda pruža uskovitlano nebo i more u usklađenim plavim, zelenim i ljubičastim tonovima boje sa snažnim naglascima crvene i žute.
Vrlo dojmljive i emotivne su slike mrtvih priroda, odnosno aranžmana različitih predmeta. Toliko koncentrirane životne energije i gotovo oživotvorenog disanja cvijeća, vaza, vrčeva i voća u jasnim kompozicijama teško je uvidjeti na prvi pogled. No, ako bolje usmjerimo vlastito oko i uronimo u dubinu umjetnikove mrtve prirode, ne možemo, a da se ne zapitamo kako je Pino Trostmann tim „mrtvim“ predmetima uspio udahnuti toliko života.
(iz predgovora katalogu, kustosice Andree Batinić Ivanković)

Sebastian Art Galerija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *