Input your search keywords and press Enter.

Izložba “Brodovi” u nedjelju 24. listopada od 19h

U nedjelju, 24. listopada u Kazalištu Marina Držića održat će se prikazivanje muzičkog filma “Brodovi” bosanskohercegovačkog muzičara Atille Aksoja i izložba slika Tajme Guzin. Program započinje u 19:00 sati prikazivanjem filma, a nastavlja se u 20:00 sati izložbom. „Brodovi“ su svojevrsna sinestezija slike, boje, zvuka, pokreta i riječi, zasnovana na likovnim radovima Tajme Guzin (BiH) i modelima Igora Hajdarhodžića (Hrvatska).
Ulazak je slobodan.

Ovaj zajednički umjetnički poduhvat nastaje u Mostaru tokom MixArt festivala i izložbe djela Tajme Guzin i Igora Hajdarhodžića. Inspiriran atmosferom, bojom, oblikom i, prije svega, emocijom, Atilla Aksoj svojom spontanom muzičkom kreacijom Tajminu i Igorovu postavku pretvara u autentično audio-vizualno iskustvo koje zabilježava u jedinstveni film na kojem mu se pridružuju i muzičari Ivan Kovačević (Srbija), Riad Guzin (BiH) i Lubna Ćurić (BiH).

O autorici: Tajma Guzin je diplomirala na Odsjeku likovnih umjetnosti Nastavničkog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić u Mostaru“ 2007.godine. Magistrirala je na Odsjeku slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 2013.godine na temu“ Istraživanje dekonstrukcije prostora slike i boje kao univerzalnog sredstva komunikacije. Član je Društva umjetnika Mostara, ULUBiH-a i Udruženja umjetnika „ZANART“.

KMD

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *