Input your search keywords and press Enter.

Ističe rok za zahtjeve za sufinanciranje udžbenika za srednjoškolce

Rok za zaprimanje zahtjeva za financiranje nabavke udžbenika za učenike srednjih škola ističe u četvrtak, 31. listopada 2019., podsjećaju iz nadležnog Upravnog odjela obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika.

 

Grad Dubrovnik i ove godine sufinancira kupnju udžbenika u iznosu do 1.000 kuna, za što je u ovogodišnjem proračunu bilo planirano 550 tisuća kuna. Novim rebalansom proračuna koji će se naći na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća 4. studenoga taj iznos će se uvećati za 150 tisuća kuna, a u konačnici će za ovu namjenu biti izdvojeno 700 tisuća kuna.

 

Zahtjev je potrebno dostaviti na propisanom obrascu nadležnom upravnom odjelu, a uz njega je potrebno priložiti:

– originalni račun za kupnju udžbenika

–    potvrdu o redovitom pohađanju srednje škole

– potvrdu o prebivalištu na području Grada za oba roditelja, ne stariju od 6 mjeseci.

 

Više informacija i obrazac za prijavu može se pronaći OVDJE.

 

Jedna je to od mjera kojima gradska uprava potpomaže kućni budžet roditelja osnovnoškolaca i srednjoškolaca koji pohađaju škole na području Grada. Za školsku godinu 2019./2020., Grad Dubrovnik je osigurao 1,5 milijuna kuna za radne bilježnice, tehničke kutije i likovne mape te slikovnice ‘Grad ZA djecu’ svim osnovnoškolcima. Uz brojne potpore, subvencije i programe koje razvija Grad, u središtu su kapitalna ulaganja u osnovnoškolske kapacitete i jednosmjenski rad su svim školama, a samo u 2019. ta ulaganja dosežu 100 milijuna kuna.

 

 

 

Doris Alavija
Viši stručni suradnik za informiranje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.