Input your search keywords and press Enter.

Druga ovogodišnja tematska gastro večer Agroturizma Konavle „SPUŽIvancija“ održat će se u subotu 13. travnja s početkom u 20 sati u Agroturizmu Kameni Dvori u Lovornom.

Polusatnu prezentaciju „Puž u gastronomiji, medicini i umjetnosti“ održat će Anđela Cvjetković iz Matulja, čija se obitelj duže od 50 godina bavi uzgojem gastronomskih puževa i popularizacijom pužarstva. Ova, pomalo zaboravljena delikatesa se nekad pripremala i u Konavlima. Tematski zalogaj koji slijedi priprema gost kuhar Hrvoje Benković, specijalist za pripremu jela od puževa koji će pripremati puže na sljedeće načine: bruschette puževi i gljive, puževi „in cartoccio“ sa začinskim maslacem, cocktail od puževa, mini ražnjići na pečenom radiću te šugo od puževa na istarski s palentom.

Tematske večeri Agroturizma Konavle prije svega su edukativno-zabavnog karaktera te se održavaju već godinama u zimskom i ranoproljetnom periodu kako bi se uz zabavu i druženje dodatno educirali o raznim aktualnim temama, turističkim trendovima ili pak o prirodnim i kulturim bogatstvima našeg kraja te potaknule lokalno stanovništvo da aktivno sudjeluje u aktivnostima Udruge i općenito društvenom životu Konavala.

Stoga, očekujemo Vas u subotu u Kamenim Dvorima. Više informacija možete naći na facebook stranici Agroturizam Konavle.

Molimo Vas da svoju nazočnost potvrdite na e-mail: ured@agroturizam-konavle.hr zbog lakše organizacije i pripreme tematskog zalogaja.

 

 

Agroturizam Konavle,

Jelena Gale Pregelj, administrativni tajnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *