Input your search keywords and press Enter.

FESTIVAL SOLI STON – DOM MARINA DRŽIĆA

LIKOVNA RADIONICA “STONSKE KONTURE” I “KOMARDA ART PARK”

Dom Marina Držića i ovo ljeto pohodi Ston, mjesto gdje je najveći hrvatski komediograf obavljao službu pisara u solani od 1553. do 1556. te se pridružuje manifestaciji Festival Soli Ston s likovnom radionicom „Stonske konture“ i likovnom kolonijom „Komarda Art Park“.
Likovna radionica „Stonske konture“ će se održati u petak, 27.08.2021. u Solani Ston s početkom u 18:00 sati. Mentorica radionice, muzejska pedagoginja Doma Marina Držića Jasmina Runje polaznike će upoznati s likom i djelom Marina Držića, a potom s njima razgovarati o Stonu i njegovim znamenitostima. Na osnovi crno-bijelih fotografija predstavljenih spomenika polaznici će najprije olovkom skicirati svoje viđenje odabranog motiva, a zatim uz pomoć ljepila aplicirati komade vunenih niti na iscrtane konture. Plohe koje nastanu popunjavat će vunenim nitima i posipanjem krupnom stonskom soli na sloj ljepila i boje. Na taj će način dobiti zanimljive teksture i nijanse.
Cilj likovne radionice je upoznavanje polaznika s osnovnim pojmovima likovnog jezika, stjecanje temeljnih znanja, sposobnosti i vještina, razvijanje kreativnosti različitim likovnim postupcima u području slikarstva te usvajanje novih ili širenje postojećih znanja o Marinu Držiću i gradu Stonu.
U subotu, 28.08. u 17:00 sati će započeti likovna kolonija „Komarda Art park Ston“ koja će završiti u nedjelju, 29.08. radionicom za djecu i odrasle s početkom u 17:00. Tom će prilikom svaki umjetnik prezentirati svoje djelo nastalo na koloniji i specifičnost vlastitog likovnog izričaja, a polaznici radionice će na svoj način slikarskim, crtaćim i kiparskim tehnikama interpretirati viđeno.
Po završetku kolonije, nastale umjetnine biti će izložene u Kneževom dvoru u Stonu i moći će se razgledati do 20. rujna, a potom će darovana djela krasiti nove prostore Turističke zajednice Općine Ston.
Cjelokupni trodnevni program u organizaciji Festivala soli Ston i Doma Marina Držića odvijat će se u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.

Nikša Matić, ravnatelj Doma Marina Držića

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)