Input your search keywords and press Enter.

Euronet Worldwide, najveća nezavisna bankomatska mreža u Hrvatskoj, započela je s promjenom vanjskog izgleda svojih bankomata ugrađenih unutar stare gradske jezgre Dubrovnika kako bi se što bolje prilagodili kamenim pročeljima gradske arhitekture.

Promjene vanjskog izgleda bankomata odgovor su na posljednju komunalnu odluku Grada Dubrovnika te slijede konzervatorske smjernice Ministarstva kulture o izgledu i marketinškom označavanju bankomata u povijesnim gradskim središtima koja su ujedno i važne turističke zone i mjesta okupljanja turista.

Iako su konzervatorske smjernice svojevrsna preporukagradskim vlastima, Euronet će ih primijeniti na postojeće lokacije u središtu Dubrovnika, izražavajući na taj načinpunu podršku gradskim i državnim vlastima na ujednačavanju izgleda pročelja svih bankomata i očuvanju povijesne baštine.

„Prilikom postavljanja svakog novog bankomata u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, Euronet Worldwide poštujeaktualne državne i lokalne propise. Stoga pozdravljamo napore Ministarstva kulture i gradskih vlasti u Dubrovniku na ujednačavanju pravila za postavljanje bankomata jer će to zasigurno pridonijeti ljepšoj vizuri grada“, rekao je Darko Guštin, direktor Euronet Worldwide za Hrvatsku.

Uz brigu o očuvanju povijesne jezgre g. Guštin naglašava i važnost podrške razvoju bankomatske mreže jer smatra da je to u zajedničkom interesu turistai građana Dubrovnika, odnosno svih onih koji od turizma u Dubrovniku žive tijekom cijele godine. Bankomatska mreža svima omogućuje pristup gotovom novcu u svakom trenutku.

Interes za našom bankomatskom mrežom svake je godine sve veći jer se i dalje tijekom turističke sezone preferira plaćanje gotovinom. Euronet svojim bankomatima pokriva i područja koja su teže dostupnaili gdje uopće nema financijskih institucija, poput manjih, nenaseljenih otoka te ruralnih, slabo naseljenih mjesta na kopnu, potičući na taj način razvoj turizma i na takvim mjestima. Kroz naša istraživanja i analize doznajemo kako korisnici cijene upravo široku dostupnost naših bankomata zbog čega nam je cilj i dalje pratiti turistički razvoj cijele Hrvatske. Nadamo se da će nam očekivana primjena konzervatorskih mišljenja i od strane drugih gradova i općina pomoći da nastavimo razvijati posao s jasnim i preciznim uputama “, ističe g. Guštin.

Tvrtka Euronet Worldwide posluje na hrvatskom tržištu već 22 godine, a danas kroz svoju mrežu bankomata pružaju pristup gotovini na jednostavan i siguran način od 0 do 24 sata. Vizualne promjene bankomata nastavit će se po potrebi i u drugim turističkim mjestima u Hrvatskoj.

 

 

 

Helena llić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *